3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Och se för tusan till att inte köpa en liten sketen sele från claes olsson utan låt hundens säkerhet kosta lite!

    Svara
  2. Görel

    Har mina hundar i en mycket stadig bur, (rocksäker) ingen sådan där ihopfällbar. Båda tösern har nämligen lyckats ta sig ut ur dem, eller nästan. Zahra fastnade vid midjan och kom varken framåt eller bakåt, och Hilda fastnade med huvudet. Tackvara hjälp från annat håll klarade sig Hilda utan men och Zahra var jag själv i närheten och kunde lirka in igen, även det utan skador, men hon kunde ha skurit eller skrapat upp sig fullständigt. Det hände på whippetrace träning. Två uppäggade springtokiga hundar som bestämt sig för att ta sig ut, de har lyckats ta sig ut utan att fastna också. Är det möjligt att sära på delarna så lyckas de med det. Den bur jag har nu kommer de inte ut på det sättet och bara genom dörrarna och dörrarna går att låsa. De kan inte heller dra in en massa andra saker eller bita på baksätet.
    Är vi inte på raceträning är de hur lugna som helst i sin bur, men när något så roligt väntar som att springa då har man inte tid att vänta. 😉 Och att ha dem i bur spar bilens inredning, har hört både det ena och det andra om vad som kan hända om man inte har dem i bur. Jag är så glad för min hundbur i bilen, den var dyr men värd vartenda öre! 😀

    Svara
    • Birgitta

      Tror inte att de som inte har erfarenhet av vinthundar kan föreställa sig hur otroligt uppspelta de kan bli vid tex whippetrace. Till och med timida Soya har inte varit att känna igen och har också lyckats pressa sig ut ur bilen trots att jag trodde att det skulle vara omöjlgt.
      Jag har även hört om hundar som ätit upp hela bilens inredning (typ instrumentbrädan!!!!!) i rena upphetsningen så det vill till att man har rejäl bur :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>