Är ni mållösa?

Idag skulle jag vilja diskutera om ni har mål med er ridning och hur ser de i så fall ut eller om ni mer tar dagen som den kommer?

Som ni säkert har märkt är jag inte den som basunerar ut MINA mål; jag är nog snarare lite ”hemlighetsfull” och vill i alla fall på bloggen helst inte berätta för mycket om mina planer även om jag alltid har hur många som helst.

Kalla det skrockfull eller att jag inte vill ”dra igång” för mycket förhoppningar- levande ting har ju en förmåga att ibland gå helt egna vägar och/ eller råka ut för sådant man som djurägare varken vill eller hade räknat med.

Men planerar, det gör jag.

Jag har tex både en plan med kommande veckas ridning, kortsiktiga tävlingsmål och långsiktiga dito.

Att jag skriver just tävlingsmål är för att i princip all min ridning går ut på att lyckas bättre på tävlingsbanan- att stärka hästen för detta och lära den vad som behövs.

Till och med att skritta ut en timme ingår i denna plan- mental vila behövs också för att lyckas i tävlingssammanhang för att ta ett exempel.

Mina mål hjälper mig definitivt att hålla fokus och vara, vad jag anser, en bra hästägare.

Skulle jag helt sakna mål hade jag tappat intresset och slutligen kanske börjat slarva med ridningen mer och mer och som ni vet anser jag att detta inte håller på den anläggning där jag står nu i alla fall.

Där ”måste” man rida varje dag om hästen ska få den motion och stimulans JAG anser att den har rätt att kräva av mig som hästägare- våra hagar är för små och hagvistelsen för kort (ca 6 timmar/dag) för att detta (motion och stimulans) ska ske där.

Men nu vill jag veta hur ni tänker och agerar- är ni målinriktade eller inte?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sandra AW

    Jag har också mål för alla ponny 🙂 vill inte heller säga rakt ut vad jag sätt upp. Målen är ju för min egen del. Ett mål kan ju vara jättestort tex os sen har man ett litet som tex stå still vid uppsittning…. kram Sandra

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Självklart har jag mål med ridningen. Det skulle kännas väldigt konstigt att träna på måfå, liksom. Sen händer ju alltid saker som gör att man får revidera, ha en levande målbild.

    Svara
  3. JohannaB

    Jag har mål, framförallt ett långsiktigt (9 år framåt var det när jag satte det ;-)) som alla andra små mål och handlingar ska leda till.

    Svara
    • JohannaB

      För att fortsätta ett kortfattat resonemang innebär att ha ett tydligt och bestämt mål också möjlighet att fokusera och bortse från oviktiga saker. Nog så viktigt! Är mitt mål att rida GP är resultaten i LA med 5-åringen i sig oviktiga, däremot ska de lägga en bra grund för den framtida dröm-prestationen. Dvs procenten i LA kanske är totalt oviktig men att hästen blir avspänd, lydig och nöjd inne på banan desto viktigare.
      Det är ganska skönt tycker jag, att jag tävlar för framtiden just nu och kan stryka tävlingar för att istället träna t ex för att jag anser att det är viktigare för slutmålet.
      (nu är inte mitt mål GP men samma tänk i alla fall ;-))

      Svara
  4. Anna

    Absolut mål och en plan med allt jag gör med min häst. Dock inget jag pratar med vem som helst om. Jag är mkt skrockfull och tar inte ut något i förskott. Målen diskuterar jag i princip bara med min tränare.

    Svara
  5. MandaS

    Just nu har jag inget mål sådär förutom en glad välmående häst! 🙂 så först och främst de just nu!

    Svara
  6. CeciliaL

    Jag ar absolut inte mallos – sager som de flesta att det skulle vara svart att trana pa mafa. Jag har dels planerna for hur hasten ska utvecklas och lara sig fran 4 ars alder och vad den ska kunna, det blir ju sa med unghastar. Sen har jag forvantningar pa hur den ska skolas och vad for resultat jag vill ha, aven om jag inte mater just dressyren i form av tavlingsresultat, da jag ar distansryttare. Forutom detta ’allmanna’ sa har jag da specifika planer for varje ar gallande vad for distansritter och resultat jag vill astadkomma.

    Svara
    • CeciliaL

      Forresten menade jag ’fran 4 ars alder’ vad galler nuvarande hasten som jag alltsa kopte nar han var 4 forra sommaren, annars ar det givetvis fran vilken alder den nu ar, och med unghastar har man ju sa himla manga mal att uppna medans de vaxer upp. Vet inte riktigt hur jag skulle kanna mig med en aldre hast och hur jag skulle lagga upp malen for en som redan kan mycket, da jag aldrig kopt nagon aldre an denna.

      Svara
  7. Cecilia

    Absolut. Både mål för månader, säsong och år. Dokumenterar alla ridpass strukturerat och följer upp dessa från vecka till vecka tillsammans med mina tränare.

    Svara
  8. Susanna

    Mina mål är annorlunda. Jag har inga resultatbaserade mål, mina mål är att jag och Ztarlet ska må bra och ha kul.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>