Kul gammal kommentar från en läsare- måtte hon ha fel :)!

Satt och gick igenom några gamla inlägg från lite mer än ett år sedan varav ett handlade om härstamningar. Min fråga var bla om det fanns hingstar man absolut inte ville se i sin tilltänkta hästs stamtavla på vilket en trogen bloggläsare svarade:

Själv vill jag inte köpa något efter Quite Easy – jag vill inte ramla av.

Som ni säkert vet är Vickes morfar just denne hingst 🙂 och JAG har då inte hört att QE:s hästar skulle kasta av sina ryttare lättare/ mer än andra hingstar….men inte vet jag….

16 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Vad säger ryktet om denna hingst (undrar hon med noll koll)?

      Nu måste jag googla honom på nätet- jag vet inte ens hur han ser ut *SKÄMS* trots att så många hävdar att Vicke är så lik honom.

      Svara
      • Anna

        Att avkommorna bockar och ja det har stämt mycket väl på min men min förra häst bockade också och han var inte efter QE. Har även hört att dom ska vara ilskna i ridningen, min har aldrig visat en antydan till det.

        Svara
  1. Lina

    Jag har ridit min beskärda dela av QE hästar under mina år på RS och en sån kommer aldrig i min ägo 😉 De är ena j*vlar på att bocka, vilket även pappa själv är och inte alltid så lätta att få på tygeln. De jag ridit har varit, sega och tunga i handen. Men alla har hoppat hus och gett en superkänsla på hinder.
    Men med tanke på att QE var en av de mest använda hingstarna under ett par år så är det klart att flertalet inte är fantastiska men att andra kan vara hur fina som helst.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, Vicke har ju QE ”enbart” som morfar så det är kanske inte konstigt att jag inte känner igen något av ovanstående.

      Vicke är lätt som en fjäder i handen och väldigt lätt att få på tygeln och inte heller seg.

      En extremt rörlig rygg har han däremot och inte vet jag var han fått den ifrån men han använder den inte till att bocka tack och lov :)!

      Svara
  2. Jenny

    Jag har hört samma fördom/rykte om QE avkommor som ovan; dvs att de bockar mkt och rörligt genom ryggen.
    Kommer på tre QE avkommor jag känner och det stämmer iallafall klart och tydligt bra på två utav dem.

    Svara
  3. Jsj

    Ja visst har man hört att hästar efter qe studsar, men att de är glada små skitar som hoppar finfint 🙂
    Men sånt ska man väl alltid ta men nypa salt!

    Svara
  4. Trasselkvast

    Det var jag som skrev det tror jag? För det var exakt det som jag tänkte svara dig i inlägget ovan – jag har också dålig koll på avel o dyl, UTOM just QE, där jag som ovan ridit en del som samtliga varit väldigt snara att bocka.

    Svara
  5. Hanna

    Jag rider en häst ibland som är e: QE : han har precis den egenskapen och faktum är att ägaren nämnde ryktet för mig. Det är hon själv som fött upp honom men jag vet inte om hon var medveten om ryktet då hon valde hingst. De har haft sina dispyter genom åren – han ger inte mkt gratis till sin ryttare om man säger så. Och börjar han bocka kan man inte räkna med att sitta kvar varje gång 😉 Undrar om hon skulle valt samma hingst om hon fick göra om sitt val, ska nog fråga henne det…!

    Svara
  6. AnnH

    Jag har ridit två QE-hästar. Den ena provred jag för ca 8 år sen, och jag FICK den verkligen inte att gå i nån slags form! Därtill hade den bockat en del när den var yngre. 😀 Den andra var Vicke, och som ni säkert förstått gillar jag honom skarpt, bl a för att han var fin i handen och jag kände mig supertrygg på honom.

    Svara
  7. Anonym

    Även Camaro M har sitt rykte 😉 nämligen att lämna avkommor som har en hel del humör. Däremot lämnar båda hingstarna bra g ångaren, så jag är inte alls förvånad att Vicke rör sig såpass bra.

    Svara
  8. Emelie

    Mina närmsta vänner han en QE-avkomma som de har fött upp och ridit in själva. Han är nu åtta år och är otroligt väl- och lättriden. Så det stämmer iaf inte på alla 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>