Lördag- lite lätt och lite svårare

En ”ultimat helgdag” då jag både hunnit med massor som varit nödvändigt, en del roligt och fått vila mig. En perfekt kombination som sällan inträffar på vardagarna och inte alltid på helgdagarna heller tyvärr.

Soya och jag har varit i Dalby med Åsa och Vilja och promenixat i över en timme- också något som sällan hinns med på vardagarna, framför allt nu när mörkret faller snabbare och snabbare. Och värre lär det ju bli när vi går över från sommartid.

Vicke och jag dressyrade i ridhuset i 50 minuter och jag körde en mix av lätta övningar (10 meters volter i trav, 15 meters volter i galopp tex) men spände också bågen lite och gjorde flera enkla byten, förvänd galopp, samlad galopp och så några försök till travökningar.

De sistnämnda påminner än så länge allt för mycket om när Kreon trummade iväg snabbare och snabbare utan den minsta vila i steget men jag är övertygad om att det handlar om idog träning så kommer de att bli om inte superbra så godkända.

Bra känsla över lag och jag är så glad över min fina häst.

Lagat mat har jag också gjort (kors i taket…det händer inte så ofta) och plockat med en del grejer, både hemma och i stallet.

Vi i stallet håller på att inreda en ny sadelkammare (dvs en omgjord arbetsbod) och som vanligt då man ska flytta alla sina hästsaker inser man hur mycket man egentligen har och hur lite  (läs: INTE ALLS) en del används. Och då tycker jag ändå inte att jag är i närheten av att vara en storshoppare vad gäller hästgrejer.

Men är man rädd om det man köper och inte varken slarvar bort saker eller låter dom bli förstörda på olika vis så blir det högar till slut- även om det verkligen inte är min önskan.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Du kommer kunna få jättefina travökningar så småning om. Hedwig hade verkligen inga travlängningar att tala om för några år sedan. Blev mest att hon bara sprang fortare. Nu fick hon en 8 sist på ena mellantraven i en msvB4. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det lät ju hoppfullt :)! Det handlar nog mycket om både styrka och teknik- att hästen liksom ska få in gångarten i kroppen.

      Minns hur det var med mitt sto Décima- när hon väl hade lyckats göra några stegs passage så ramlade liksom polletten ner och därifrån var det inte så svårt att rida längre och längre sträckor.

      Svara
    • Birgitta

      Det är på kvällarna jag tycker man har mest ”nytta” av ljuset så jag ser inget positivt med att det ska bli ÄNNU mörkare :(!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>