Dagens (hundpassnings)fråga

Modern, som är pensionär, har tillfrågats om hon vill agera hundpassare ca 3 vardagar i veckan, gissningsvis 9 timmar/gång åt en person hon inte känner sedan tidigare.

Ersättningsfrågan har inte diskuterats än men modern frågade mig om 50:-/ gång var rimligt vilket jag INTE tyckte.

Jag tycker att 100:- är skäligt och undrar vad NI tycker?

Själv skulle jag inte vilja binda upp mig hela dagar för en ynka femtiolapp även om jag var pensionär men hur resonerar ni läsare?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Absolut minst 100 kr, tycker jag, det låter rimligt. För 50 kr skulle jag på sin höjd släppa ut den att kissa, inte ha den en hel dag.

    Svara
    • Birgitta

      Man kan måhända tycka att det blir dyrt med 100:-/ gång när månadsräkningen ska betalas men samtidigt är det kanske en ”smäll” man får ta om man vill ha hund men inte kan ta hand om den på dagtid alltid.

      Svara
  2. Madeleine

    Visst är 100 :- en rimlig summa, men ägaren kanske inte har en superekonomi.
    Och dessutom ger det din mamma en chans till trevligt sällskap och motion.
    Win-Win situation för båda parter då med ett lägre dagspris.

    Svara
  3. Jenny

    Beror för min del på vilken typ av hund det är, vad som lovas osv. Är det en besvärlig hund på något vis (går det att lämna den ensam hemma och gå ut på ärenden? hur mkt stimulans behöver den?), något besvär med resväg/tid att hämta/lämna eller annat så skulle jag ta klart mer än 100kr. Men det beror ju på vart man bor också. Jag bor i stockholm och då är 100kr rätt vanligt svartpris på hundpassning. Hunddagis här ligger på omkring 250kr/dag.

    Jag har hellre varit doggywalker än dagmatte och då tagit som minst 100kr för lite under timmes promenad.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>