Lördag- fullt ös

Idag har jag hållit igång precis hela dagen, både med sådant som varit nödvändigt och en del som väl får bokföras på nöjeskontot.

Efter att vi har fått vår nya sadelkammare är jag äntligen färdig med inredningen av mitt skåp och nu har jag allting så som jag vill ha det; lättillgängligt och snyggt och prydligt på sina platser.

Vicke reds i ridhuset det underbara vädret till trots (eftersom jag red ut igår) och värmen (runt 14 grader!!!) gjorde att han var lite löddrig både under tränset, på halsen och mellan bakbenen.

Vi genomförde ett väldigt fint pass där jag fortsatte med samma övningar som sist då vi red dressyr; skänkelvikningar, förvänd galopp och samlad galopp samt tempoväxlingar i trav.

Än så länge är det inga jättevariationer i tempot men det viktiga är att det görs RÄTT.

När jag minskar tempot betyder det således tex inte att hästen ska börja sega sig fram och/eller börja gå på bogarna utan benen ska ändå vara kvicka och formen oförändrad.

Likadant är det viktigt att ett ökat tempo inte blir ”spring spring” där benen trummar iväg snabbare och snabbare, då är det bättre att kräva en mindre tempoökning men där hästen fortfarande vilar på steget.

Jag hoppas verkligen att både Vicke och jag får fortsätta att vara friska så att jag kan fortsätta att spänna bågen mer och mer under vintern- precis som med Kreon längtar jag efter varje ridpass :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>