Mina åsikter om att slå hästar

På tal om gårdagens diskussioner hittade jag ett flera år gammalt inlägg som jag skrev och som handlade just om att bestraffa hästar.

Inlägget kan ni läsa här och jag står fortfarande för det jag skrev då.

Jag skulle idag vilja tillägga att det där huruvida jag slår mina hästar är en väldigt hypotetisk fråga nästan då jag på rak arm inte kan påminna mig när detta skulle ha skett eller varit befogat.

För när jag tycker att det är befogat att slå en häst är tex när den SPARKAS och/ eller BITS- det är ett gigantiskt big no-no för mig, fullständigt oacceptabelt och något som jag räknar som ”onormalt”.

Skulle en häst sparka eller bita mig kan jag garantera att jag inte hade nöjt mig med att straffa hästen med tex RÖSTEN utan den hade fått sig en rejäl smäll, precis som hästar själva tillrättavisar varandra.

Och tro mig; om en häst hade bitit/ försökt att bita mig och den hade fått en smäll då hade den VETAT varför smällen kom- dummare än så är inte ens hästar, sina ärthjärnor till trots.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Jag håller verkligen med dig! Jag slåss verkligen inte, men om min häst skulle sparkas eller bitas bir jag rasande!

    Svara
    • Birgitta

      Just sparkande och bitande anser jag måste markeras mycket bestämt att detta absolut inte får förekomma då båda beteendena är rent ut sagt FARLIGA.

      Svara
      • Anonym

        Samma här – bit eller hot att bita, då får de sig en smocka rakt i trynet! Sånt går jag inte med på. Har varit förskonad från hästar som sparkas, det är väl svårt att ge igen om man just blivit sparkad?? Agh… Men visst,om de hotar med benet så blir jag arg som ett bi! Annars kan jag som ni inte riktigt tänka mig något tillfälle då det skulle funka bäst att SLÅ hästen – när skulle det vara liksom?! Så jag håller helt med.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>