Söt eller ful?

bild

Nej, jag tycker inte att alla hästar, hundar, katter eller ens barn är söta.

Och det är väl tur att inte allas smak är likadan.

Jag är säker på att det finns folk som inte alls gillar utseendet på tex min hund medan jag å min sida tycker att vissa barn som jag har sett trettioentusen bilder av på Facebook för att deras föräldrar tycker är sååå söta inte är det alls enligt mig då. Fast man FÅR ju inte säga (eller tycka) att barn är fula…eller?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Nä det får ju faktiskt inte eftersom barns självförtroende kan bli helt förstört. Men man får tänka det 😀

    Svara
    • Birgitta

      Menade absolut inte att man skulle säga det till BARNET eller föräldrarna givetvis- men ibland känns det som att man inte får säga det till NÅGON. Vad man sedan TÄNKER för sig själv råder tack och lov inte andra över.

      Svara
      • CeciliaL

        Fast egentligen spelar det ju ingen roll om ett barn ar fult eller inte – ingen ska ju kopa eller salja det liksom, eller stalla ut det pa utstallning. Sjalv tycker jag givetvis att mitt eget barn ar vansinnigt sott, men visst kan jag se pa bebisbilderna att hon kanske inte precis var bildskon, haha… Men ’sot’ ar ju sa mkt mer an bara utseendet. Ett djur ska man ju VALJA pa ett satt man (tyvarr!) inte kan valja ett barn, men nar man valjer sitt djur sa gar man ju ganska mycket pa utseendet. Klart man inte sager nagot till vare sig foraldrar eller nagon annan, lika litet som jag skulle saga till dig om jag tycker din jycke ar anskramligt ful! Spelar ju inte heller nan roll direkt, vad jag tycker om din hunds utseende. Du har ju redan den. Daremot om du fragade mig om jag tyckte du skulle kopa en hund, sa skulle jag nog saga rakt ut om jag tyckte den var ful och du kanske kunde kopa ett snyggare/sotare exemplar.

        Svara
  2. Eva

    Klart man får tycka att barn (eller vad som helst) är fula men det kan ju vara onödigt att dela sin åsikt med barnet eller dess föräldrar. Sen måste väl alla föräldrar och hussar och mattar inse att deras ögonstenar inte står i centrum för alla människors intresse. Lite självdistans och artighet på alla kanter brukar göra susen.

    Svara
    • Birgitta

      Exakt.
      Eftersom detta är MIN häst och delvis hundblogg tillåter jag mig HÄR att skriva hur mycket jag vill om mina djur och lägga upp hur många bilder som helst- det får man liksom räkna med som läsare tycker jag. IRL är jag dock väldigt sparsam med hur mycket jag pratar om djuren (läs: i princip aldrig) då jag gissar att det inte är sååå intressant för dom som inte själva har hund och/ eller häst.

      Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag är inne på Cecilias linje – kommentarer (eller för den delen åsikter) om barns (eller andra människors) utseende är i de allra flesta sammanhang helt irrelevanta – oavsett om det handlar om snygg eller ful, söt eller inte.

    Svara
  4. Eva

    Jag kan förstå att man lägger upp bilder på sina djur/barn eftersom det troligen är det finaste man har. Däremot har jag väldigt svårt för alla dessa självporträtt med antingen förföriska miner eller fula grimaser…

    Svara
    • Birgitta

      Första gången jag såg 13-15 åringar ta foton på sig själva på Facebook iförda urringade linnen med brösten upptryckta till hakan och med väldigt mycket smink i fejset och den förföriska minen du nämner blev jag ganska förskräckt- det ska erkännas.

      Jag är nog lite för gammaldags i det sammanhanget och tycker liksom inte att det ”passar sig” att spöka ut sig på detta vis men jag har insett att det är så det ÄR idag- inte konstigare än när jag och mina jämngamla vänner lånade mammas högklackade skor och tyckte vi var fina.

      Svara
      • rackemarie

        Bara ungdomarna är medvetna om att ALLT på internet är tillgängligt för ALLA. Så långt tänker de nog tyvärr inte alla gånger.

        Svara
        • Birgitta

          Fast jag kan tycka att föräldrarna har ett ansvar också- att en 13-åring inte begriper bättre må vara hänt men i vissa fall har jag faktiskt förvånats över att föräldrarna inte reagerat/ agerat.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>