Fredag- semesterdag 2

Då var det dags för lite semester igen och ni kan inte ana hur jag njuter.

Jag började ”fira” redan igår genom att sitta uppe till 23.30 (!!!, fatta…jag som kan gå och lägga mig 21.00 utan problem)- det går ju an när man vet att man ska vara ledig nästa dag.

Då vräkte jag i mig en massa chips, gick och småpysslade med allt möjligt i lugn och ro och tog en cykeltur med Soya i månskenet :).

I morse satt jag i sadeln kl 8 för att rida ut i det kalla men sköna vädret och Vicke och jag passade på att utforska några stigar på vilka han aldrig hade varit förut och jag inte hade vågat rida med Kreon.

Bland annat red vi över en bred träbro täckt med någon form av gummikross (?), den har jag inte ridit över sedan jag ägde Archie som sin godhet till trots tyckte att den var liiiite otäck.

Att ens prova att rida över den med Kreon bedömde jag som fullständigt utsiktslöst och jag vill aldrig ge mig i kast med häststrider jag inte tror jag kan vinna så jag försökte aldrig ens men Vicke….han bara gick rakt över bron som om han brukar göra det flera gånger om dagen!

Soya har redan varit ute på en ny cykeltur- igår i mörkret fick hon vara kopplad medan hon idag har skenat runt som en yster unghäst. Inget fel på den flickans kondition och ork kan jag säga…

Nu står lite annat på agendan denna dag men om det tänkte jag berätta om i sett separat inlägg senare.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Just när det gäller broar så har faktiskt Vicke traskat över flera gånger om dagen. Hans uppfödare har en hage där hästarna tar sig över ett dike på en bro. Bara ännu ett bevis för att man ska utsätta hästar för ”konstiga” saker när de är små- då tycker de att det är helt normalt när de blir stora:-)

    Svara
    • Birgitta

      Sååå roligt att läsa- jag tyckte väl att han betedde sig liiite väl coolt :)! Och givetvis instämmer jag helt i resonemanget om att ”det ska böjas i tid det som krokigt ska bli”. Man tjänar så himla mycket på att hästarna är ”tama” redan som små.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>