Lördag- enligt ordination

En riktig slappar-dag har det varit idag, mycket beroende på att det kändes som att alla måsten redan var avklarade sedan tidigare.

Annars brukar jag, som många andra gissar jag, använda helgen till att hinna ikapp sådant som har blivit eftersatt på vardagarna- kanske fixa lite extra med hästens utrustning, städa hemma eller annat som inte kan lämnas orört hur länge som helst.

Vicke blev i alla fall friserad idag- DET var en sak som jag hade lämnat åt sitt öde lite för länge och nu kunde jag använda mitt gamla skämt ”vi får se upp så ingen kommer och selar för dig i tron att du är en TRAVARE”.

Nu är manen kapad till sin, enligt mig, rätta längd och jag passade även på att ta bort lite örontofsar och hovskägg.

Dagens motion bestod av longering i lång och låg form enligt gårdagens ordination från fysioterapeuten och det är en ren fröjd att göra detta med Vicke.

Han är så snäll och samarbetsvillig och varje gång man gör halt för att byta varv ställer han upp sig fullständigt korrekt- som den dressyrhäst han är :). Märks att han är bra skolad sedan innan…

Nu har maken och jag ätit tacos med chokladglass till efterrätt och om några timmar är det Downton Abbey på tv- är bra kväll enligt mig!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Hej! Min dotter friserade ponnyn häromdan.. 2 dm kortare svans samt någon cm på manen..Det blev snyggt! Innan skötte jag sånt men med lite instruktioner och handgripligen visad hur man gör funkar detta utmärkt! Ska tilläggas att han har shettis man o svans..Hur gör ni andra? Kort/lång man o svans? Mvh Linda

    Svara
  2. Lena Westre

    Lagom kort man. Min häst har en maffig svans så den håller jag i höjd med kotlederna bak. Det har hänt att den nästan släpat i marken innan jag klippt.

    Svara
  3. Lina

    Vi hade en intressant mandebatt i stallet för någon månad sedan. Hopphästarna hade väldigt lång man medan dressyrhästarna ganska normallång och ffa jämn (knoppvänlig). Vad tycker du är fin och funktionell ”dressyrhästman”? Gärna bild. Om du har (på nyfriserad Vicke) 🙂
    Sista DA-avsnittet för denna säsongen bortsett från julavsnittet 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Se bild i nästa inlägg och tänk bort kanske 1-2 cm på manen.

      Fin/funktionell man är kort men som ändå går att göra en knopp av. Hellre färre flätor (7-9) än många (fler än säg….14-15).

      Snyggast är om manen ligger på en sida vilket Vickes tyvärr inte gör. Detta är det absolut fulaste 🙂 på min i övrigt och enligt mig vackra häst. Men att hålla på och fläta ner den ids jag inte och tror inte heller hade haft varaktig effekt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>