10 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Hela ljusstaken? Hur manga har du forresten! Eller kanske menar du bara sjalva glodlamporna? Tog fram min (enda) igar och den funkar iaf. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Gissningsvis lamporna men en ljusstake fick jag inte att lysa trots att jag bytte alla lampor. Jag HADE 9 ljusstakar, nu har jag 7 (de kostar ju en spottstyver och vi har många fönster i huset).

      Svara
      • CeciliaL

        Wow, 9! Eller wow 7 for den delen! 😀 Ja, det ser sa fint ut i Sverige med alla lampor! Har drar man ju for gardinerna sa ingen ser lamporna, och i stort sett ingen har vare sig elljusstakar eller stjarnor forresten. Trist. Jag har en i koket bara. Fast jag bor pa landet, i slutet av en liten atervandsgrand sa ingen annan an hjortarna ser min iaf. Kanske vildsvinen och gravlingarna da. Hmpf.

        Svara
        • Birgitta

          Man är tydligen aldrig för gammal för att ändra sig- jag började inte använda elljusstakar förrän för kanske 15 år sedan och då hade jag bara en (bodde i lägenhet). Innan dess skulle jag inte ha drömt om att ha elljusstakar av någon anledning. Nu tycker jag att det lyser upp fint när det är så mörkt- vi bor på landet utan gatubelysning.

          Svara
          • CeciliaL

            De kostar nog vanligen typ £10-15 har. Jag skulle aldrig ha haft en forr heller, kopte min for 2 ar sedan och nu nar jag ar medelalders (haha) tycker jag att det ser fint ut! Men har hos de traditions-befriade britterna syns nastan inga som sagt. Inte heller adventskalendrar (annat an med choklad i) eller dylika pa tv/radio, eller adventsljusstake eller lussebullar eller glogg eller Lucia eller… Jag menar, du kan tanka dig hur mkt jag langtar HEM sa har ars!! Har firas INGET annat an sjalva juldagen liksom.

  2. Anna-Kajsa

    Jag håller med om att det är störigt. Och ofta hjälper det inte att byta ut alla lamporna. Jag har fått med mig en + en stjärna hit ner, så lite lyser det iaf! Och på öppna spisen doftar hyacinterna. Det är för övrigt något jag tycker är tråkigt nu – överallt säljer de bara ”lågdoftande” hyacinter. Jag som iaf tidigare hade ett jättestort hus och ingen i bekantskapskretsen som är allergisk ville ju att det ska dofta gott i hela huset av hyacinterna – det är ju det som är grejen ju!

    Svara
  3. Bodil

    Håller med om att det är konstigt! Har två ”vinterbelysningar” med 15 lampor, alla funkade när jag la ner dem, nu när jag packade upp dem så var det 8 i den ena som inte funkade…

    Saknade också alla stakar när jag bodde i UK och USA!

    Håller med Anna-Karin också, låt oss som inte är allergiska ha doftande hyacinter! Kommer nu ihåg att jag fick ett råd att köpa en viss färg för de doftar mer, men just nu kommer jag uinte ihåg vilken färg det var… Inte lätt med teflonminne!

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Anna-Kajsa 😉 Jag tror det är de blå som doftar mest, men är inte helt säker. Jag köper alltid av alla färger, gillar att blanda!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>