Tisdag- framme med näsan

Under dagens träning försökte jag verkligen att fokusera på ”lång och låg” med näsan ordentligt framme på den lilla hästen.

Och det går fint tycker jag, jag har ändå ett bra stöd/ sug i tyglarna- inte som i början då Vicke bara släppte bettet och fällde in sitt söta lilla huvud.

I denna form red jag idag tempoväxlingar i trav och galopp och därefter gav vi oss på skänkelvikningarna som har blivit såååå mycket bättre.

Ett av Vickes problem är att han har svårare för att få höger bak inunder sig än vänster- det är något jag kommer att få jobba med över tid eftersom det är en styrkegrej och ibland får man också försöka att ”lura in” honom i rörelser som han tycker är jobbiga (tex skänkelvikning och sluta/förvänd sluta undan höger skänkel tex) för dels är han inte tillräckligt stark där än och dels tror jag också att det kan sitta lite i huvudet på honom att detta HAR varit svårt och att han därför försöker smita iväg redan när man vill påbörja dessa rörelser för att han TROR att det fortfarande ska ta emot.

Men ett mycket bra pass allt igenom blev det tycker jag- väldigt nöjd!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>