Skåningar: hur har ni gjort med utsläppet idag?

Har ni kunnat/ vågat släppa ut era hästar?

Våra hästar står inne och ärligt talat hade det varit VANSINNE att ens försöka släppa ut dom.

Det blåser något fruktansvärt kring våra hagar och det har dessutom både spöregnat och haglat nyss så jag tror att hästarna, om de kan tänka så, är väldigt glada att de står i sina boxar-JAG är det i alla fall!

20 kommentarer Skriv kommentar

  1. Pernilla F

    Inga hästar ute hos oss! O faktiskt ingen häst som verkar missnöjd heller, på något vis förstår de nog att det är bäst så 🙂 håller med! Vore vansinne att ta ut dom nu! Jag är på plats o rastar mina i ridhuset nu som står stadigt, en mössa på så hör de inte slamret, vi har lyx o kan gå direkt från stallet in i ridhuset utan o gå ut, annars hade de snällt fått stå i sina boxar fortfarande 😉

    Svara
  2. Lena Westre

    Jag är inte Skåning men om jag hade varit det så hade jag hållit dem inne jag med. Här på ostkusten har det nu börjat blåsa upp även om jag misstänker att det är en liten vindpust i jämförelse. Men tillräckligt för att det ska snöa på tvären. Våra hästar HATAR blåst och snö/regn samtidigt. Det blir tidig ingång idag. 🙂

    Svara
  3. Anna

    Hästarna är inne idag. Fanns inte en tanke på utsläpp med detta väder. Hästarna verkar nöjda inne i stallet.

    Svara
  4. Camilla

    Hehe, vågar knappt skriva att våra är ute efter ovanstående kommentarer, och än mindre att de varit ute sedan fem, halv sex imorse… 😉 I förmiddags var där en och kollade till dem och då gick de och betade. De kom in vid sex, halv sju igår kväll och de var precis som vanligt, de brydde sig inte ett dugg om stormen. Vid tretiden igår var där en och kollade till dem och då gick alla och betade 🙂

    Svara
      • Anonym

        Det beror lite på hur vinden ligger på. Igår kom den så att backen tog en hel del, idag hade den dock vänt så det blåste betydligt mer längst med hagarna. Men de verkade inte bry sig om det, de var som vanligt hur lugna som helst 🙂 De fick dock komma in redan vid halv fem ikväll så de slapp snöstormen som kom 😛

        Svara
  5. Lena

    Bor i Dalarna,min ena häst fick vara själv ute ca fyra timmar men jag fanns i närheten hela tiden.Hon var nöjd att komma in.Konvalescenten,som annars står i sjukhage fick vara inne helt,uteslutet att ens försöka ta en liten promenad…

    Svara
  6. Jenny

    Inne! Ska ta ut dom i ridhuset och låta dom sträcka på sig ikväll. Alldeles för stor säkerhetsrisk för hästar OCH människor att vara ute och hantera djur i sådant väder 🙂
    Som jag sa till någon annan innan idag;
    ”Själva vinden i sig dödar inte en häst, men saker som kommer flygande eller bilarna, om dom tar sig upp på vägen för att deras staket blåser sönder gör.”

    Svara
    • Birgitta

      Jag säger som du; det är allt som kan komma farande som kan utgöra en livsfara.

      Sedan är min erfarenhet att det är just storm som hästar gillar minst av alla väder- kanske för att den är svår för deras sinnen att tränga igenom (höra eventuella faror framför allt).

      Svara
  7. Madeleine

    Inne. Men är motionerad i ridhuset.
    4 pallar med spån har blåst omkull vid stallet. 18 balar i varje pall.
    Plus lite träd.

    Svara
  8. Sofie

    Bor i Småland, våra pållar har fått stå inne idag. Har kommit ca 1,5 dm snö så de verkade nöjda inne då det blåst väldigt mycket hela dagen också. Motionerade i ridhus nu på em.

    Svara
  9. Petra

    Inte skåning utan västgötte, men mina hästar fick vara ute. De går på lösdrift men fick iaf vara inne i stallet natten som gick. Kollade hagen vid 5 i morse, tog på 400g vintertäcken och släppte ut dom. Lite ågren när jag tittat ut genom fönstret på jobbet under dagen men de var varma och goa under täckena när jag kom hem och hade hö kvar. De har både lite skog i hagen och stor ströad lösdrift att gå in i. Blåst mycket idag men ”bara” klass 1-varning här.

    Svara
  10. Anonym

    Några ute och några inne. Tog ut dem som går i hagarna närmst, dit man kunde gå i lä. Hästarna var glada för att få komma ut men dom togs in tidigt för att ej vara utan tillsyn.

    Svara
  11. Linda

    Såna här gånger är jag otroligt glad över att bo i Norrbotten. Visst kan vi ha storm ibland men det blir aldrig så illa som söderöver.

    Svara
  12. Minstral

    När det är klass 3 varning så skulle jag aldrig få för mig att släppa ut. Våra hästar stod naturligtvis inne igår. Det är ju livsfarligt att ha dem ute. Bl.a. så flög en stor bit av grannens logtag av, en stor plåtdel som satte sig med spets neråt i svågerns trädgård som ligger bredvid våra hagar. Många takpannor av t.o.m. nockpannor. Men ffa flygande plåtbitar från tak är ju direkt livsfarliga och de flyger väldigt långt också. Det finns inget att överväga ens, jag gamblar inte med mina hästars liv.

    Svara
  13. Elvira - BARAELVIRA.SE

    Har min häst i Klågerup, nära Grevie. Vi hade våra hästar ute under stormdagen men de togs in tidigt, vid 16-tiden, innan stormen satte igång ordentligt. Dagen efter, då det fortfarande blåste relativt mycket, men ”ganska ok”, så gick de ute som vanligt.

    Svara
  14. Linda

    Bor i Staffanstorp och våra hästar fick stå inne pga utav säkerhetsskäl i fredags. I torsdag gick dom in vid 12. Vi hade 2st incidenter där träd utanför hagarna föll ner i hagarna och hade hästarna varit ute hade dom troligen varigt långt hemifrån. Tyckte dom var nöjda och glada med att stå inne och mumsa hö istället.

    Svara
    • Birgitta

      Då gjorde ni precis som vi. Sedan har vi inte haft några nedfallna träd kring stallet men flygande ensilageplast och en presenning som fladdrade väldigt löst och jag vill inte tänka på hur rädda hästarna hade blivit om plasten plötsligt hade rasat in i hagen med full kraft även om den i sig är mjuk.

      Våra hästar sa inte heller ett pip om att stå inne- det är väl EN fördel om man har hästar som inte är vana vid nästan dygnet-runt-hagvistelse.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>