Lördag- första snöridningen

Vaknade till en blåsig dag med fallande blötsnö i mängd men vi bedömde ändå att det skulle gå att släppa ut hästarna så ut kom dom och jag kunde ägna en stund åt att mocka åt Vicke och 2 andra hästar samt fixa med deras mat.

Att det hade kommit en hel del snö insåg jag om inte förr då jag provade att cykla (!!!) på grusvägarna kring vårt hus- det gick inte så bra om man säger så :).

Soya var inte heller förtjust i att snön yrde runt henne men eftersom hon var ute i typ sammanlagt 10 minuter igår (helt sant och detta var under vilda protester) så tyckte jag att hon gott kunde få springa lite även om det ven runt rumpan.

När det var dags att rida valde jag, troligen som enda ryttare i mina trakter, att rida ut- jag såg inte ett enda ekipage på min tur i alla fall och inga gamla hovspår heller.

Det sista var kanske inte så konstigt, den kraftigt fykande snön gjorde att till och med en del av mina egna hovspår var spårlöst borta på hemvägen.

Men det har onekligen sin tjusning att trava och galoppera i orörd snö medan solen lyser igenom och allt blir gnistrande vackert- att det sedan ven ordentligt runt öronen när man vände och fick motvinden hårt i ansiktet….tja….man kan inte få allt här i världen.

Jag var ändå glad över att jag red ut; dels tycker jag att Vicke behöver komma ut och på vardagarna är det nästan omöjligt och dels gäller det (väl?) att passa på medan snön ligger- som erfaren skåning vet man ju att den kan vara spårlöst borta i ett nafs.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Stina

    Snön är härlig och jag rider mer än gärna ut i den! Däremot har jag samma problem varenda eviga år: Styltor! Halkan kan man brodda för men snöstyltor är ju helt katastrofala! Har provat snösulor men är det så här kring nollan tycker jag knappt dom hjälper…

    Svara
    • Birgitta

      Jag har varken det ena eller det andra.

      Broddar sätter jag väl på vid nästa skoning (låga permanentbroddar), snösulor har jag aldrig haft och planerar inte att ha heller.

      Det är för övrigt max de senaste….tja…6-7 åren kanske som jag ens har broddar- innan dess red jag, precis som alla andra på ridskolan, utan.

      Jag säger inte att broddar och snösulor är fel- framför allt broddarna hjälper mycket vid vissa underlag men man kan ABSOLUT rida utan om man har en vettig häst och tänker sig för lite (dvs var och hur man rider) om man har hästarna som vi, dvs rider ut max 2 ggr i veckan och bor i en del av landet där snön nästan aldrig blir liggande.

      Vi kan ju i absolut värsta fall avstå från att rida ut också eftersom vi har ridhus.

      I hagen är broddarna ett bra skydd mot att halka även om just våra hagar är så små att de inte precis inbjuder till några direkta ruscher. Men man kan ju aldrig veta säkert….

      Svara
  2. Madeleine

    Dom sista åren har jag varit oändligt tacksam att hästen haft både broddar och sulor.
    Vi har haft ett antal år på sistonde när snön legat länge och väl även i Skåne.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>