Mera söndag- mera regn

Jodå, väderleksrapporten på klart.se stämde till punkt och pricka- det har regnat oavbrutet sedan tidigt i förmiddags och nu är klockan strax 17.00.

Jag är sååå glad att jag red ut igår- dels för att få ha upplevt den mysiga känslan att trava i lite djupare snö och dels för att det hade varit gräsligt att behöva ge sig ut i hällande ösregn idag eller resignerat inse att hästen bara har blivit uteriden en dag denna veckan (i onsdags).

Idag fick jag ett sådant där dressyrpass av Vicke att jag nästan fick lust att skicka ett sms till hans fd ägare och fråga ”huuuur kunde du sälja detta underbara djur” (fast jag vet att hon inte gjorde det med lätt hjärta)- just nu är vi inne i ett bra flow helt klart.

Formen känns härlig och jag har precis lagom i handen, inget huvud som fälls in bakom lodplanet och inget ”bett-släpp”.

Jag försöker nu att träna Vicke på att acceptera spöt som en hjälp och det går väl sådär.

När jag står stilla kan jag peta på honom med spöt utan rabalder men ofta i trav och galopp kommer det riktiga ”Kreon-bakutare” om spöt skulle råka vidröra hans bakdel.

Tur att jag tränade mig på att sitta kvar på Muppe förresten annars hade jag nog tyckt att Vickes bakdel 10 meter upp i luften hade känts mer obehaglig även vad jag ändå tycker att den känns.

Sedan kan man väl kanske ifrågasätta om en häst MÅSTE acceptera att bli riden med spö och jag tycker nog det- jag tycker i alla fall att det är en väldigt bra förstärkare när man tex vill samla galoppen och hästen inte riktigt tar i.

Håller ni inte med får ni gärna argumentera för er sak annars kommer jag att fortsätta med min spö-terapi tror jag.

En kommentar

  1. G

    Vi har fått all snö idag och till veckan ska det bli 6 plus och allt kommer försvinna. Buhuu.
    Det började ordentligt när vi red ut i morse och när vi kom hem tre timmar senare (med flit 😀 ) så var det hur mycket snö som helst. Underbart. Men som sagt…kort.
    Jag är inte tillräckligt duktig ryttare för att ha en generell åsikt om spöanvändning mer än att jag hellre duttar till med spöet för att peta rätt en sned rumpa eller annat än att vara för otydlig med mina andra hjälper. Använder ibland och ibland inte.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>