STOR-bloggare? Hmmm?

En sak som jag har noterat ganska många gånger och faktiskt hos både vuxna och barn och ungdomar är att man på sin blogg påstår att man har Sveriges/Skånes största (eller BLAND de största) / populäraste blogg?!?!?

Minns också för några år sedan hur en vuxen person påstod att hennes blogg låg i topp bland hästbloggarna- redan på den tiden hade människan på sin höjd 150 läsare om dagen (jag hade då det dubbla som jämförelse och de ”storbloggare” JAG kände till hade tiotusentals läsare….).

Det skulle vara himla intressant att få veta på vilka fakta dessa bloggare grundar sina påståenden; ska jag vara ärlig har jag aldrig ens hört talas om människorna i något hästsammanhang what so ever  och när man läser deras bloggar finns det ingen statistik man kan titta på.

Själv hade jag GÄRNA utökat min läsarkrets så det är klart att man undrar hur andra bär sig åt. Eller är det i vissa fall önsketänkande och fantasier?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag är inte så insatt i bloggande, och fen enda blogg jag följer är din.
    Inte visste jag att det går att räkna antalet besökare.
    Då en nyfiken fråga, hur många tittare har du i genomsnitt per dag?

    Svara
      • CeciliaL

        600 besok, eller 600 unika besokare? Jag gar t.ex. in och laser flera ggr om dagen vissa dagar – raknas jag som en eller flera da?

        Svara
        • Birgitta

          Om du besöker sidan flera gånger per dag räknas du som ny besökare varje gång såvida du inte gör flera besök INOM EN TIMME.

          Svara
          • G

            Google har en bra räknare så jag kan se hur många unika besökare vi har per dag. Hela 5-10 i snitt/dag. Helt klart största hästbloggen på vår gata i a f 😀

    • Birgitta

      Just nu är det runt 600 (upp till 700) besök per dag- ett tag var det nästan 800. Men av någon anledning sjunker alltid besöksfrekvensen i just december- så har det varit i alla år. Är det folks julförberedelser månne? Annars borde man ju ha mer lust att läsa bloggar när det är kallt och otäckt ute och man inte kan sitta i trädgården tex :).

      Svara
  2. Anna-Karin Eng

    Oj, har du så många som läser din blogg?! Jag vet inte om jag ens skulle få ihop till 10% av dina läsare om jag startade en blogg. Har inget intressant att skriva om.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Det kan nog vara samma fenomen som jag stött på i många kommuner. De säger med stort allvar: ”vi är ju faktiskt Sveriges hästtätaste kommun”. Ingen säger det för att luras, de tror verkligen att det är så. Och nu finns det ju rätt många olika sätt att räkna, t ex flest hästar per yta eller per invånnare, men jag lovar att många av de här kommunerna inte är i närheten av att vara Sveriges hästtätaste… de har helt enkelt ingen koll på hur det ser ut på andra ställen bara. Till viss del kan det nog vara så med bloggarna – de tycker de har många besökare och utgår från att de flesta andra inte har så många. Jag skrev själv ett enstaka inlägg i somras som fick över 2000 läsare på något dygn – och jag bloggar inte alls annars. Det är inte särskilt svårt. Men att hålla en hög nivå med återkommande läsare kräver betydligt mer! Jag tror att du är på rätt väg där, med dagliga uppdateringar minst och frågor där du bjuder in och engagerar läsarna. Man får dessutom för det mesta respons på det man skriver, både från dig och andra läsare.

    Svara
  4. Madeleine

    Det är många tittare. Men så är du oxå väldigt flitig och lämnar ut dig på ett härligt sätt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>