Hästcoach?

Läser om denna utbildning och förundras (eller inte…).

För ca 100.000 ska man alltså på 1½ år utbilda sig på distans till hästcoach och då öppnas alla möjliga karriärmöjligheter…eller?

Jag tillåter mig att tvivla…..vad tror ni?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jeanette Kobilsek

    Tycker absolut man ska vara skeptisk. Om det är samma jag tänker på så är den troligen också NLP inriktad. Bara det gör att jag drar öronen åt mig.

    Svara
    • My Persson

      Vad är problemet med NLP? Jag har bara hört gott om NLP, när det har hjälpt inbitna rökare sluta röka. Däremot tycker jag det är många utbildningar som är fruktansvärt dyra och man har ingen garanti för hur bra utbildningen är i slutändan… Men det handlar inte bara om häst, utan om alla möjliga utbildningar runtom i landet.

      Svara
  2. Cia

    Ursäkta, men det har blivit mycket halleluja med sånt här.
    tyvärr tvivlar jag starkt på karriär som hästcoach.
    även om jag är övertygad om att det finns många guldkorn att plocka i en sån här utbildning.

    Svara
    • Birgitta

      Framför allt tror jag att man lär sig häst FRÄMST genom att interagera med hästar, umgås med dom så mycket det bara går.

      Skriftliga kunskaper ska absolut inte föraktas och det finns MASSOR att lära om allt möjligt som har att göra med hästar men vad tusan hjälper det om man är helt ”bakvänd” när man sedan ska HANTERA dom?

      Jag tycker faktiskt att det är ganska vanligt att hobbyryttare är just ”bakvända”- de kan inte alls läsa hästar, de hanterar dom fel och framför allt utstrålar de en rädsla och en osäkerhet som många gånger ligger dom sååå i fatet (och dessutom kan bli rent av farlig).

      Svara
  3. Jenny

    Jag ska börja med att säga att jag håller med, 100 000kr och sedan tro att allt är klart låter helt galet. MEN jag har en häst som jag själv betraktar som udda och jag har lite svårt att lösa problemen. Vid uteridningar har han stannat och vägrat gå (backar och sparkar) och jag har gjort allt som står i min makt för att lösa detta utan att lyckas. Jag kontaktade en tjej som håller på med Parelli och det blir lite av en hästcoach. På fjärde ”lektionen” skulle vi prova på uteridning och hon berättade vad jag skulle göra. Hästen stannade och jag gjorde som hon sagt och hästen går….. Sedan dess har det fungerat otroligt bra och jag är överväldigad!!! Hon har utbildat sig dyrt och varje lektion kostar men med det här resultatet så är det värt varenda krona. Hon löste problemet och har även gett mig flera verktyg att använda på min häst.

    Det jag vill säga är att det kan vara värt det, men det beror väldigt mycket på personen. Men det gäller väl all utbildning, bara för att man går läkarlinjen behöver man inte bli en bra läkare 😉

    Svara
  4. Jeanette Kobilsek

    Toppen om NLP hjälper människor. Men personligen och då menar jag min egen uppfattning som jag på olika sätt bildat mig (genom samtal med inbitna användare, det jag läst -både positivt och negativt, samt genom dialog med psykolog) gör att jag är skeptisk.

    Svara
  5. Madeleine

    Någon skrattar hela vägen till banken.
    Men det ingår faktiskt en repgrimma i summan.

    Svara
  6. Anette

    Hej,
    tack för all input. Givetvis har vi olika erfarenhet av olika saker och det är utifrån det som vi bildar oss en uppfattning.
    Precis som vilken hästtränare som helst så trivs jag bättre med vissa än med andra. Vi människor dras ofta till likasinnade. Individuellt val.

    Hästcoachernas vision är att bidra till att fler hästar och människor mår ännu bättre. Det finns många olika vägar att uppnå det på, detta är en väg. Bra att det finns flera olika alternativ, för vi är många olika individer.
    Det vi brinner för är att få vara med och bidra till detta. Vem vill inte hjälpa till och få fler människor att må bättre och förstå sig på hästar som är missförstådda?

    Hihi, javisst ingår en repgrimma och ett ledrep. Samtidigt med 19 st DVD filmer, böcker , föreläsningar och veckobrev. Det är fyra veckors intensivkurs (4 x 7 dagar) inom människans psykologi-beteende-behov.
    Valet är ditt – här är ett alternativ.

    Att skratta är bra, det frigör endorfiner i kroppen. En vuxen skrattar 15-30 gånger per dag, medan ett barn skrattar 300-400 gånger per dag. Vad händer när vi växer upp? Skratta mer!!!
    Lycka till med dina vägval i livet – God Jul & Gott Nytt År!

    Svara
  7. Eleonor

    Hej!
    Hästcoach utbildningen är det absolut bästa som hänt mig och jag har fullt upp med massa jobb som hästcoach 🙂
    Aldrig varit lyckligare som nu när jag faktiskt uppfyllt en stor dröm, att få jobba med hästar som yrke!
    Och läraren Lisbeth är fantastisk och proffsig med hästar.
    Hon har gratis demos hemma varje måndag, varför inte åka och se och prata med henne personligen och därefter göra en uppfattning 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>