Tisdag- det tar sig- på flera håll

Eftersom Christina fyller år idag tyckte jag att Vicke kunde ge henne en present i form av att ”gå fint” under lektionen och det önskemålet får jag nog säga att han uppfyllde.

Det är långt ifrån perfektion med det mesta men det går bättre och bättre och det räcker bra för mig!

Idag blev det mycket skänkelvikningar som flyter på bättre men där Vicke nu ibland sätter huvudet på sned när man flyttar för vänsterskänkeln. Det är mycket att hålla reda på för i alla fall mig som ska se till att tvärningen blir tillräcklig, att hästen är rak i kroppen, följer linjen, håller tempot och som sagt inte vrider iväg huvudet där det inte ska vara :).

Skolor utmed långsidorna följde därefter och där var det inte mindre att hålla reda på; tvärning, att hästen ska vara böjd i bålen för innerskänkeln men ändå titta rakt fram, att man själv sitter korrekt.

I galoppen blev det en del förvänd galopp (inte byta fast du kan lille vän……) och enkla byten över medellinjen där fattningarna är mycket bra men avbrotten tenderar att bli för bryska. Mer mjuka bakben är således önskvärt och detta kommer jag att uppnå med mer samling, genom att själv sitta tungt i sadeln och helt enkelt träna mer..

Men som rubriken säger så ”tar” det mesta sig och jag har den senaste tiden noterat att det samma gäller för Vickes hull vilket varit mitt mål sedan jag köpte honom.

Han har helt klart blivit rundare över lag och satt mer muskler- skitsnyggt konstaterar jag heeelt opartiskt :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>