Fredag-behöver ni lera?

OM ni skulle råka behöva några ton riktigt geggig lera så är jag och vår stallägare överens om att ni kan komma och hämta denna gratis i våra hagar- vi har så att det räcker och blir över!

Det ser med andra ord ut att bli en sedvanlig skånsk jul- än så länge är det flera plusgrader på dagarna, det regnar av och till och vi dränks som sagt i lera.

Det gick tungt att cykla pga ovanstående idag och Soya såg ut som om någon hade sprutlackerat hennes täcke med gyttja- så går det när man rusar omkring i full fart!

Vicke fick ett förmiddagspass i ridhuset och gick lika fint som alltid- han har en härlig bjudning och känns aldrig seg eller trött. En verkligen jätterolig häst att rida tycker jag och jag skulle kunna rida flera timmar om dagen om det bara vore något bra med detta :).

Jag jobbade vidare med övergångar till skritt från så samlad galopp som vi kan få till, med samlingen i traven, skänkelvikningarna och slutorna.

Galoppen, som egentligen ska vara Vickes bästa gångart börjar kännas riktigt fin igen efter att ha varit nere i en svacka innan det första fysioterapibesöket- då tyckte jag att han vevade lite väl mycket med huvudet upp och ner i stället för att hålla det mer stilla och sprången känns också luftigare och mer energiska, inte som då lite ”trav-galoppiga”.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>