Fodra med granris?

Jag minns att jag för många herrans år sedan brukade släpa ut ridskolans cafeterians julgran efter nyår och låta Heron äta upp den i hagen.

Detta brukade gå på en dag så det var inga längre stunder han fick roa sig med trädet.

Nu har en jättegran rasat ihop i senaste stormen i närheten av där jag bor och en massa granris har lämnats kvar.

Jag började fundera på att ta med några grenar till Vicke men blev lite osäker- kan hästar få kolik av granris?

Även om jag som sagt har ”fodrat” med det förr vill jag höra era erfarenheter- inte så kul att stå med en sjuk häst över julen (eller någonsin för den delen).

Hade ni vågat ge granris åt era hästar?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag ger alltid det, även till mina fångisar. De får även hela granen när den ska kastas ut. Vissa år är jag så ambitiös så att jag på julaftonsmorgon har bestämt med någon julgransförsäljare att jag kan få köpa ca 10 granar till en billig peng, så har jag till hästsysselsättning hela vintern:)

    Svara
  2. Linda

    Jag har gett granris åt alla mina hästar i alla år. Nu går dom dessutom i skogshage och plockar flitigt själva. Däremot så är ju det bästa för hästen att äta asp eller annat sly. Där finns mycket nyttigheter att hämta.

    Svara
  3. rackemarie

    Våra får granrisruggor både i hagen och boxen. Stallägarna brukar dra hem en hög vi får ta av. Mollis älskar men Nozze ratar! Ingen har blivit dålig så vitt jag vet, men plocka bort ur hagen när de är avätna. Kan bli rätt spetsiga toppar!

    Svara
  4. Linda

    Våra hästar får också granris varje vinter. Hugger ner smågranar i skogen och släpar in i hage. De äter med god aptit och det spar lite gnagande på hagstolpen (åtminstone för stunden). // Linda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>