Tisdag- god jul!

Så härligt med denna julledighet!

Jag började dagen med att åka till stallet och mocka och fixa med foder åt både Vicke och 3 andra hästar och sedan blev det en promenad med Soya innan jag unnande mig en power-nap.

Efter att ha tittat på ett utdrag från Globen på tv där jag blev väldigt inspirerad av att se hopphästarnas stooora galopp kände jag mig väldigt ridsugen för egen del och redo att jobba med just galoppen.

Detta var för övrigt en diskussion jag hade med en vän för ett tag sedan- vikten av att köpa en häst med bra galopp- inte bara när man ska rida dressyr utan kanske ännu mer om man vill hopptävla med framgång.

Har man en häst som struttar fram/ ”travgalopperar” blir det för svårt att få ett bra och rejält flyt både mellan och över hinderna och en sådan häst hamnar automatiskt på efterkälken som jag ser det.

En som jag hoppas inte ska hamna på någon efterkälke när tävlingssäsongen börjar är Vicke- inte så som han känns idag.

Efter att dagen till ära 🙂 ha satt på mig fina ridbyxor och virat in Vicke i 4 vita lindor var vi redo att jobba.

Eftersom jag ”visste” att jag skulle vara ensam i ridhuset om jag red vid 2-tiden fick Soya följa med som sällskap även om hon i ärlighetens namn är mycket ointresserad av dressyr. Hon lägger sig mitt i ridhuset och SOVER- så imponerad är hon av våra konster!

Idag fokuserade jag på takt, tempoväxlingar och lösgjordhet- jag red inga direkta rörelser utan mest runt i ridhuset och framför allt under  lättridning i traven och ganska mycket i lätt sits i galoppen.

Det var en sak X gjorde ibland när han red Kreon-han kunde efter lite intensivare galoppjobb ställa sig i lätt sits och låta Kreon sträcka ut lite och det tillämpar jag också då det ger hästen en chans att just sträcka på kroppen.

Jag tränade också på förvänd galopp som går så lätt i vänstergaloppen som jag till och med kan samla bra men när det kommer till högergaloppen vill Vicke gärna byta om han får chansen så här får jag passa och träna honom mycket mer.

Jag var väldigt nöjd när vi var klara och kunde med gott samvete åka iväg på en god middag, ingen julmat dock 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Nu tycker jag ju att min bruna Equipe-sadel är jättesnygg men man ska aldrig säga aldrig…..

      Kanske som hoppsadel och om den inte var så dyr?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>