Dagens (telefon)fråga

Dagens fråga:

Hur många av er kan ert eget mobilnummer utantill?

Att jag kan mitt borde ha att göra med att jag har haft samma nummer i 15 år eller nåt´, dessutom är numret väldigt likt det hemnummer jag hade tidigare (det var bara de två sista siffrorna som skilde).

Men jag har märkt att när jag numera frågar folk efter deras nummer så måste många ta fram mobilen och leta upp det- de kan inte numret utantill.

Många byter ju också nummer hej vilt och kan ha haft flera stycken inom loppet av ett år.

Numera är jag för dåligt insatt i teknikens framsteg men förr kunde man i alla fall ”ta med sig” det gamla numret när/ om man bytte operatör men den möjligheten finns kanske inte längre eller varför bytas nummer så ofta numera?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jo, mitt eget mobilnr kan jag! Jag har också haft det i ca 15 år – jag har bytt fast nummer rätt många gånger under den tiden (och de sista fem åren har jag inte använt fast nummer alls). Däremot tar jag nästan alltid fel på någon eller några siffror om jag ska försöka mig på makens telefonnummer utantill.

    Svara
  2. CeciliaL

    Jag kan mitt utantill numera, då jag ger ut det så ofta nuförtiden. Tycker inte någon byter nummer! Det är ju busenkelt att ta med sitt nummer, och jag har samma nummer som jag haft sen jag fick min första mobil.

    Svara
  3. Petra Milton

    Kan mitt nr utantill, bara bytt nr en gång när jag bytte från NMT-nät (010-nr) till GSM-nät. Telefon har jag bytt mååånga ggr sen dess.

    Svara
  4. jannike

    Kan mitt utantill, jag har lite besatthet över att komma ihåg nummer så det satt direkt. Har haft det i ca 10år

    Svara
  5. G

    Haft mitt sen typ -95 eller nåt och har utöver det ett ganska schysst sifferminne så ja, jag kan mitt utantill. Andras nummer däremot, nej, förutom min mans och en handfull till. Annars blankt eftersom man aldrig slår numren längre.

    Svara
  6. Anonym

    Kan mitt eget, haft det i ca 3 år och lämnar ut det ofta, men kan ingen annans, inte ens barnens eller mannens. 🙁 min systers hemnr kan jag men det bara för haft samma i ”alla år” ni vet sen sen tiden då man faktiskt slog numret….

    Svara
  7. rackemarie

    Kan mitt för det får man uppge titt som tätt. Ena dotterns för det är mitt gamla. Inga andra mobilnr har fastnat då man aldrig slår dem. Kan däremot mitt barndoms hemnummer fortfarande 😉

    Svara
  8. Scilla

    Jodå man kan fortfarande portera sitt nummer mellan operatörerna. Jag har själv ett guldnummer (fördelen med att arbeta hos en mobiloperatör) som är så lätt att folk tycker det är svårt.. haha men jag kan det iaf.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>