Veckan som gått

Veckan började på bästa möjliga vis- ett morgonpass med Vicke i ridhuset som var något av de bästa i mitt liv faktiskt.

Inte för att vi gjorde något utöver våra sedvanliga övningar men KÄNSLAN….det gick verkligen inte av för hackor.

Jag tyckte att Vicke när jag köpte honom kunde ha lite mer sug i bettet- då kunde han för lätt bara fälla in huvudet och så hade man ingenting i handen men numera har jag en härlig känsla framtill, han ligger på precis lagom och jag har för övrigt hellre liiite för mycket i handen än motsatsen, så länge inte hästen blir framtung i alla fall.

Tisdagens träning för Christina gick också bra och i onsdags nöjde vi oss med att skritta ut i den snö som hade kommit- jag kände att jag ville ”passa på” så att säga.

Torsdagen var vikt för lite hoppning och i fredags blev det mer fin dressyr.

I lördags red jag ut och då hade mycket av snön redan försvunnit och sedan avslutade jag veckan med ännu ett dressyrpass.

Fokus nu ligger på det som ingår i MSV C-programmen- jag måste skärpa mig och träna på det som behövs och inte på det som känns lätt och/ eller som jag VILL.

Så skolor och enkla byten liksom den förvända galoppen måste sitta, passageträningen gör jag i styrke-träningssyfte och galoppombytena får jag nog lägga ganska mycket på is ett tag för att hinna få det andra så bra som det går.

Vi har under veckan också lämnat januari bakom oss, den månad som jag tycker swischar förbi snabbast.

Den kommande veckans inlägg är färdigskrivna så det är bara för er att luta er tillbaka och läsa allt eftersom de dyker upp 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>