En till som fick en affärsidé!

Härom dagen diskuterade vi en affärsidé jag hade fått (att åka ut och filma ryttare), idag läser jag i senaste Ridsport om en veterinär som erbjuder intresserade att följa med henne och hennes kollegor under en arbetsdag på skånska landsbygden för 1800 kronor.

Målgruppen kan vara vuxna, djurintresserade som är ute efter en upplevelse kanske uppger veterinären.

Vad tänker ni om detta? Hiss eller diss?

En kommentar

  1. Eva i Lux

    Diss!!!! Pga att behöva BETALA…. I lilla Lux känner jag 4 veterinärer som är hästspecialister, här är vi rätt mycket ”familj” och talar inte illa om någon som har en annan veterinär (även om jag INTE för mitt liv vill byta och sannerligen har åsikter om de andra :-)). Jag vet att de är villiga att ta intresserade ”med sig”, gratis. Den person som vill tillbringa en dag med en vet för att lära sig, vara alltiallo, eller liknande, är mycket välkommen. Men då under förutsättning att de intresset är genuint, vilket förstås är upp till veternären att bestämma.

    Kanske är det DJURÄGARNA som inte vill ha ”okunnigt” folk med när deras hästar undersöks? Jag bryr mig inte ett smack om de få gånger någon varit med Edmond (min vet). Jag har själv åkt med honom ett par gånger bl.a. i betäckning- och fölningstider och lärt mig jättemycket.

    Men sen kan det ju också vara så att 10 pers vill komma med!? DET skulle jag inte vara så begeistrad över, då det givetvis stör stallet i allgemein och verkligen inte bidrar till ro för den undersökta/behandlade hästen och dess ägare.

    Tycker därför det är en hutlös summa, och att betala över huvudtaget, med mina Lux-ögon (som jag vet ofta differentierar sig med svenska, pga/tack vare annorlunda ”mentalitet” i hästvärlden).

    Kul dessutom att denna fråga kommer just IDAG! En av våra veterinärer var hos oss igår och hade 5 hästar som skulle fixas i munnen. Han hade 2 pers med. De fyllde hinken med vatten, bistod med att hålla hästarna, rengjorde ”verktygen” etc. etc.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>