Veckan som gått

Jag tjatar ofta om hur snabbt tiden går men så är det verkligen tycker jag- ena dagen är det måndag och så vips så är det fredag utan att jag knappt har hunnit reflektera över hur det har gått till.

Jag har ganska många rutiner för de olika dagarna vilket passar mig bra- för mig känns det vettigare att tex planera rid-dagarna i förväg än att bara ta dagen som den kommer men där är man ju olika och har också olika mål med sin ridning.

Eftersom tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg så ”måste” jag lägga tid på sådant som Vicke och jag förväntas utföra i de klasser jag anmält oss till annars finns det som jag ser det ingen mening att ens åka och tävla- om man inte förbereder sig så gott man kan i alla fall.

Så just nu är det framför allt linjerna ur MSV C:1-programmet som tränas, tillsammans med allmänt stärkande arbete vari jag räknar både mina hoppträningar på torsdagarna och de gånger jag rider ut- allt har sitt syfte och sker inte helt planlöst eller ”bara för att”.

Under den gångna veckan har jag också (åter)introducerat kandaret för Vicke- huruvida jag kommer att rida med denna betsling i början av säsongen eller inte har jag inte bestämt än men det är ju lika bra att träna även med detta huvudlag.

Skulle det i dagsläget utlysas en tävling i vackraste hårremmen skulle jag inte ens bry mig om att anmäla Vicke- medan han vanligtvis har en väldigt fin och glänsande päls har han, precis som mina tidigare hästar, drabbats av det en bloggläsare mycket fyndigt benämner ”januari-päls”.

Faktiskt ser även Soya lite trist ut i sin päls- den glänser fortfarande korp-svart men på huvudet och benen har en del av hårremmen tunnats ut väldigt- antingen har allt soffliggande slitit ut håren 🙂  eller så ska hon också växla päls till sommarskruden?

Så här på rak arm kan jag inte komma på några världssensationer som har inträffat de 7 senaste dagarna men jag klagar inte- tycker jag har ett bra liv ändå och är nöjd som det är.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>