Måndag- inställt

Efter att ha ridit i morse avbokade jag med viss vånda eftermiddagens bokade veterinärbesök- inte alls för att jag har känt ett stegs hälta sedan jag återupptog ridningen i lördags men för att jag ändå allra helst hade velat ha även ett veterinärutlåtande på att Vicke är ohalt.

Men här har jag försökt att väga kostnader, ”bök” (ta ledigt från jobbet tex) och rent ut sagt FÖRNUFT mot att köra iväg ”bara för att” och jag hoppas att jag har fattat rätt beslut.

Annars får jag givetvis boka en NY tid, dvs om jag framöver skulle börja misstänka en hälta, svårare än så är det inte.

Jag undrar förresten hur det hade sett ut om jag var gift med en veterinär? Den stackaren hade kanske inte haft tid att JOBBA utan hade varit upptagen med att göra böjprov på min häst varje dag….

Lite skämt och lite allvar; Vicke är den av mina hästar som jag tycker rör sig ”minst tveksamt” eller hur jag ska uttrycka mig- hans trav är väldigt distinkt och han känns aldrig liksom ”skum” i sitt rörelsemönster vilket mina andra hästar absolut har kunnat göra DÅ OCH DÅ.

Inte så att de kändes halta var och varannan dag men de kunde ändå någon gång ta något steg som gjorde att man liksom hajade till och tänkte ”upsss…vad var det där” även fast det sedan inte VAR något men den känslan har jag aldrig med Vicke.

Så; nu rider jag på som vanligt så får vi se!

Träningen för Christina är oavsett vilket inställd av andra orsaker så jag behöver inte rida värsta passet imorgon i alla fall och har inte gjort dessa dagar heller.        

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>