Onsdag- update

Vickes hälta fortsätter att gäcka mig.

Åkte till stallet igår kväll,  då var hov, kota, skenben varmt.

I morse nästan ingen skillnad mot det andra benet och skrittade och travade  mycket bättre.

Har pratat med min hovslagare som kommer på fredag, ska till veterinären på måndag morgon.

Även veterinären tycker att det låter som att det är något i hoven med tanke på att Vicke har puls sedan förra måndagen.

Att spekulera utan att ha sett hästen IRL är  vanskligt så han vill så klart undersöka hästen om hovslagaren inte hittar något på fredag.

Idag är jag i Ullared hela dagen vilket varit bestämt sedan länge- får försöka skingra tankarna lite i alla fall.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Tycker fortfarande att det låter som samma som hästen jag rider på. Håller tummarna för att det endast är det med Vicke också.
    Hon ska få sulor imorgon så hon kan ridas igen 🙂

    Svara
  2. Dressyrtant

    Vi sitter i samma båt, Birgitta. Min är också halt igen. Nu har jag fått för mig att det är ett sidoligament i hoven och är helt förtvivlad. Jag har tid på fredag. Vi får hålla tummarna för varandra. Din har i alla fall puls och det låter ju som en hovböld. Min är pyttepytte varm i kronranden men också kort i steget. Usch, bara det inte är strålbenet…

    Svara
  3. Dressyrtant

    Det kom i en sluta… när han sträckte ut det benet. Men det kan vara sulorna, och det är det jag håller fast i. Han var halt i oktober av blödningar i sulorna och fick silikonsulor och han kändes som om han hade ett par Air Jordan på sig… I måndags förra veckan blev han snubblig och jättehalt, i höger fram tyckte jag, men tränaren tyckte vänster fram. Svullen och varm i hela benet. Rullade fast på natten och var svullen i båda benen. Ohalt på onsdagen. Hovslagaren hittade ingenting på söndagen då han skoddes. Hur fin som helst på måndagen och igår var han lite kort i skritt och trav när jag red ut och idag var han halt, bara i trav. Fattar ingenting men har målat upp ett scenario av att han nu måste tas bort.
    Har din puls sitter det säkert i hoven. Jag håller tummar och tår för en hovböld eller sulblödning på Vicke.
    Om det visar sig att min älskade häst också har ont i sulorna kommer jag aldrig mer sko honom utan silikon.

    Svara
    • Birgitta

      Usch vad synd det är om oss! BLÄ!!!!

      Vi får hålla tummarna för varandras hästar! Rapportera så fort du varit hos veterinären!

      Svara
    • Birgitta

      Jag förstår dig…befinner mig just nu inte i lip-stadiet utan är bara trött, less, fullständigt o-glad…

      Har precis messat och avanmält mig från årets första tävling (på söndag) som hade passat oss så bra- till tävlingen hade det tagit typ 15 minuter att köra.

      Men vad fan är väl en bal på slottet….ursäkta…

      Svara
  4. Anonym

    Ja, debuten i MSV:B var bokad och uttagen till div 1. Men min galning kan inte stå ensam och ha boxvila, så då är det över och det är det jag lipar för.
    Vi kanske säger något helt annat nästa vecka… Läsandet på nätet gör det inte direkt lättare. Det är klart det är en hovböld, Birgitta! Nu är det din tur att ha lite flyt!

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Min häst har haft en sidoligamentsskada. Hon behövde inte stå på boxvila och blev helt återställd – har tävlat med bra resultat efter skadan. Så det behöver inte vara jättekatastrof, även om tävlingssäsongen blir rätt kvaddad.

      Svara
  5. Maj

    Hörde en gång en uppgiven hästägare konstatera att ”men hästar är inte djur – de är vandrande sjukdomstillstånd”. Så nattsvart är det såklart inte (alltid) men lite rätt hade han kanske.

    Svara
    • Birgitta

      Det ligger något i det! Och då känner jag mig ändå inte exeptionellt ”utsatt”- jag vet en hel del hästägare som har råkat ut för ”tusen” gånger fler och allvarligare skador än vad som drabbat mina hästar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>