Så hanterar du förlåt-människan

Som jag ser det finns det 3 strategier vad gäller att hantera en ”förlåt-människa” och vilken man väljer tänker jag bland annat beror på vilket förhållande man önskar ha till personen.

VILL man fortsätta att ha personen i sitt liv, BEHÖVER man personen eller kan man lika gärna avsluta relationen?

Säg tex att det handlar om en person som står i samma stall som man själv och som man brukar rida ut med.

Om man finner det FÖR irriterande att ständigt drabbas av personens förseningar, inställda uteritter och dylikt kan man helt enkelt välja att inte rida ut med denna person framöver.

Man kan också välja att försöka ”uppfostra” personen om man trots allt vill ha sällskap ibland och då säger man till att ”har du inte kommit till klockan 15.00 så rider jag ut själv”. Och när personen kommer för sent så har man redan ridit ut och slipper irritation. Kanske skärper sig personen framöver- kanske inte.

Om man verkligen BEHÖVER hjälpen med att rida ut (dvs behöver sällskapet av vilket skäl det än må vara) så kan man också välja att ”ta det onda med det goda”, dvs vara medveten om att personen högst sannolikt kommer att komma försent men då KALKYLERAR man med detta och säger ”vi rider ut 15.00” men inom sig planerar man uteritten till 15.30 i stället. Lite förenklat.

Så har i alla fall jag gjort- vissa människors hjälp har jag behövt så mycket att jag har fått överse med att de är krångliga som f..n att ha att göra med- andra har jag avpolleterat eftersom det verkligen inte passar ”my way of life” att varken sitta och vänta eller att ständigt bli åsidosatt och avbokad.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>