Lördag- V som i vår

Jag vet inte hur många glada statusuppdateringar jag har läst på Facebook idag innehållande orden VÅR och SOL och jag kan bara instämma: det har varit strålande solsken och underbar vårkänsla hela dagen!

Jag är ledsen vinterälskare men JAG och mina anhängare fick rätt; er årstid kan ni säga bye-bye till- i alla fall om ni bor i Skåne 🙂 !

Sedan ska det erkännas att det inte är så himla varmt på morgnarna- vid 7.30 hade jag runt 2-3 grader och fick skrapa rutorna men mitt på dagen hade temperaturen tredubblats, minst!

Ett säkert vårtecken är när City Gross börjar sälja penséer i 10-pack och jag har som vanligt köpt en omgång- de brukar lysa upp väldigt fint.

Det underbara vädret till trots vågade jag inte skritta ut med Vicke, jag håller mig i det mjuka ridhuset så länge.

Jag skrittade i 30 minuter och tränade på både skolor, bakdelsvändningar och ryggningar och travade också några härliga varv utan att känna någon hälta.

bild(51)

Vicks inviger sitt nya HW-täcke-satt som en smäck (han har ett urtvättat termotäcke från 1800-talet under- ännu ett av dessa 200-kronors Gekås-täcken som vägrar att gå sönder…).

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. silverbjälke

    Grattis till rundan på ”V” , måste kännas jävligt bra trots mentala osäkerherhets spöken.

    GEKÅS… tja, köpte två hundtäcken eller som jag kallar dem ”grabbarnas jackor” där för snart 4 år sen, Fortfarande i nyskick och fortfarande de bästa vi har. Ibland är dedär miljarders onödiga snålköpen de bästa köp man gjort.

    Grattis till mig, Nyss hemkommen från tävling. första sen i september för den ena och resultatet blev dubbelnolla med placering 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Hihi…jag ”hör” att du har börjat lära känna min mentalitet för det är precis så jag känner med ”osäkerhetsspökena”.

      Angående Gekås undrar jag om inte du och din tjej handlar en del där till er hästverksamhet- det BORDE ni göra enligt mig 🙂 eftersom ni väl (?) inte bor superlångt därifrån?

      Har man många hästar finns det ju multum att spara på att åka dit såvida man inte är sponsrad med allt från täcken till grimmor, grimskaft, borstar och annat ”smått”.

      Och ja, verkligen grattis till dig- placeringar är alltid kul sa hon som skulle åkt på första tävlingen imorgon.

      Svara
  2. silverbjälke

    Handlar skrämmane sällan på GEKÅS men de gånger vi gör et bunkrar vi upp rejält 🙂 hittar ständigt ouppackade gejer man inte minns att man hade 🙁 man spar ett täcke till sedan för att upptäcka hästen vuxit ur det eller inte ens finns kvar i verksamheten….

    Men vi har ”avtal” som är till stor hjälp. Prestige ger oss massa kul bla sånt som skall komma snart, bla ett ergonomiskt funktionsträns med fjädrande gummin vid bettet, en vidareutveckling på deras ”evo” model. De är dock lite sura och bearbetar för sadlarna men gamla omgjorda och renoverade Butet är fortfarande svåra att slå i trivsel 🙂

    Sen hade vi PS of sweden men jag tycker de är för dåliga, bra tanke bakom mycket och ganska snygga men usel kvalitet. Vill inte ha sidostycken med olika längd eller med hålen osymmetriskt satta så det inte går att spänna liksidigt. Likaså sys det utomlands på billig
    jack & väsk fabrik så lädret håller inte den kvalitet det behöver för att användas till hästprylar och sömtråden är för klen.. NIX = besviken och inget jag vill sätta vårt namn på innan det är utvecklat. Och där handlar det inte om viljan att utveckla utan bara om viljan att bli stora, kända och sälja mycket.

    Foder får vi äckligt billigt genom att vi representerar, smyg produktplacerar såhär diskret och marknadsför ”marsall” ser ut såhär http://scandichorse.wordpress.com/om-oss/
    INTE jag på bilden, inte vi. bara ett exempel.

    sen är det Hööks webshop rea som gäller 🙂 eftersom man inte får tummen ur att åka iväg för att handla föränn det är akut och skulle gjorts för 2 dagar sedan.

    Svara
    • Birgitta

      Det är givetvis MKT skönt men hindrar mig tyvärr inte från att gå omkring och vara livrädd för att han ska bli halt igen om han tex råkar trampa på något vasst medan hornet växer till sig.

      Jag kan / vill ju inte ställa hästen på box och kan inte få bort varenda liten sten från varken hagen eller vägen dit.

      Ska prata med veterinären imorgon om hur jag ska göra.

      Svara
        • Birgitta

          Vickes tidigare fina hovar har blivit mer spröda över vintern och hovslagaren vill helst inte lägga på sulor om det inte är absolut nödvändigt. Sulor i sig har en benägenhet att göra att skorna trampas av lättare och Vickes horn är redan i sig i riskzonen för att det inte ska finnas så mycket att spika i.

          Kostnaden är helt ointressant.

          Svara
  3. silverbjälke

    njaää, Hade det inte varit för att skon vart av och på den redan nedsatta hoven och undersökts intensivare än vanligt den senaste tiden och hoven dessutom blivit antingen mjukare eller mera ”lättfransad” av vår låååånga blöta period så hade jag själv kört silicone/gummisula utan tvekan, det var min första tanke men tittar man på bilderna noga och väger in faktumet att hovarna påverkats negativt under vinterns väta så skulle jag nog ta hovis på orden i just detta för det är inte kul att behöva sko av – sko på en gång till nu och sen riskera en tappsko på det. då blir det inte kul att få på en sko som sitter bra sen. V måste ju ändå verkas om och skos ganska snart det sista av skadan växt ut. Det blir mycket hammrande och kort läktid på den stackars hoven redan som det är.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>