Jag borde inte vara förvånad…

Att Vicke blev halt för någon vecka sedan borde kanske inte förvåna mig när jag tänker på hur de 5 (FEM!!!!) senaste vårarna har sett ut för mig som hästägare:

2010: Archie får ett sår vid karleden på ett framben i hagen och blir halt i någon vecka av detta vilket faktiskt förvånade mig då det inte var något jättesår på något vis.

Inte långt efter att såret hade läkt och han har blivit frisk är vi ute och skrittar, Archie snavar till ytte-pytte lite och sedan blir han halt i ytterligare några veckor.

2011: Inga hältor hela våren faktiskt men i stället dåliga tävlingsresultat och ett slutgiltigt beslut om att sälja honom.

2012: Under ett tömkörningspass i skritt ute blir Kreon rädd för en skock får som kommer rusande mot honom, jag tappar tömmarna, han skenar hem på asfalt i några hundra meter och går omkull på infarten till stallet.

Ett sår på en bakkota renderar 6-7 veckor i sjukhage och med jättebandage på benet.

2013: Kreon visar hälta, blir snabbt ”frisk” (läs: ohalt)  men rasar ihop kort efter igångsättningen och döms ut.

Och nu har vi våren 2014…..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>