Torsdag- halt igen!

Idag red jag ut med Vicke och eftersom jag tyckte att han travade en aningens ojämnt (vilket han aldrig gör i vanliga fall) red jag in i paddocken för att ”kolla läget” och jodå- halt.

Såg det när jag lät honom springa runt mig också (använde tyglarna som longeringslina).

Jag har EXTREMT svårt att tro att detta skulle vara något ”tillfälligt feltramp” och att hältan ska vara borta till imorgon utan det blir snarare till att greppa telefonen klockan 8 imorgon bitti och ringa veterinären.

Man behöver nog inte vara någon atomforskare för att tänka sig hur detta känns så jag ordar inget mer om det.

Orkade inte ens pyssla med den glatt gnäggande Messy- hon fick en näve müsli och sedan körde jag hem, mycket tung i sinnet.

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Neej! Lider med dej! Då blir det ”tunga artilleriet” hos vet denna gången? Hoppas du får löst gåtan nu!!!!

    Svara
  2. LenaLu

    Trist och tungt för dig. Men vi vet ju hur det är att ha häst. Ibland är man mer sjukvårdare än ryttare. Hoppas det löser sig snabbt.

    Svara
  3. Midji

    Draga moja Bibo,
    Vidim iz Tvog jucerasnjeg pisanja da opet nesto nije u redu sa Vickeom. Koliko sam do sada shvatila Tvoj konj ima neki problem sa kopitom, da veterinari nisu na pouzdan nacin utvrdili o cemu se radi i da problem ustvari nije trajno otklonjen. Kako su prevodi losi molim Te da mi blize objasnis o cemu se radi i da li ugrozava opste Vickeovo zdravlje? U svakom slucaju zao mi je sto se problem opet pojavio i sto si zabrinuta.
    Da li sam u pravu kada mislim da je ” Neuredna” (takvo je ime u prevodu) neko mlado zdrebe?

    Svara
    • Birgitta

      Sve si tacno razumela i na zalost nemogu bolje da ti objasnim sta je sa konjem jer to neznamo sigurno. Moram opet da ga vodim kod veterinara pa da MOZDA dobijemo neki odgovor.

      Messy je mlado zdrebe, da. Njeno ime znaci Neuredna ili jos bolje DZUMBUS :).

      Svara
      • Birgitta

        Och för er som inte kan serbiska 🙂 var ovan ett svar till min moster som dels undrar vad som felas Vicke (ja, säg det….) och dels vem Messy är och vad hennes namn betyder då google-översättningen säger typ ”stökig” (som i att man har stökigt på sitt rum typ 🙂 ) eller o-ordningssam.

        Och det kan man väl säga att Messy också kan betyda 🙂 .

        Svara
    • Birgitta

      Det jobbigaste är faktiskt att jag aldrig har varit med om en liknande typ av hälta- den är liksom ”gäckande” och inte konstant.

      Betänk att han blev ohalt bara några dagar efter att han hade visat hälta första gången, att jag då kunde rida 3 HELT normala ridpass i rad och att han sedan blev ganska halt igen.

      Igår var han absolut halt, i morse såg jag knappt NÅGOT trots longering på liten volt och stenhårt underlag?!?!?!? Jag gillar det inte alls…..

      Svara
      • Emma

        Hade liknande symptom på mitt sto. Var halt, blev bra, red två veckor, halt igen. Provade med sula och behandling av hovled. Visade sig när vi till slut gjorde MRI att det var en skada på senfästet i hoven. Blev tyvärr inte bra trots dryga halvårets konvalescens. Går nu som avelssto istället. Väldigt konstigt att hon inte var konstant halt, men så var det iallafall.

        Hoppas inte vicke har samma..! Skönt att du får göra MRI nu, kanske du åtminstone får en diagnos! Det värsta är att inte veta…! Håller tummarna!!

        Svara
  4. Scilla

    Vad tråkigt att höra! Hoppas ni hittar felet nu för så här kan ni inte ha det. Kanske ska du filma hältan så du har det dokumenterat hur den förändras efter varje dag?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>