Håll tummarna på tisdag

Då ska vi hit:

http://equine-clinic.se

för MRI (magnetröntgen).

Jag är mycket glad att min egen veterinär spontant föreslog detta när jag ringde i morse och hade han inte gjort det hade JAG själv tagit upp det.

Vi bedömer båda att detta är det bästa sättet att försöka utröna varför Vicke är halt så det är bara att hoppas att vi har rätt.

Läste på ett forum att någon tyckte att det inte spelade så stor roll om man gjorde en MRI eller inte eftersom konvalescens osv ändå ser likadan ut men jag håller inte alls med.

Till att börja med måste man ju veta AV VAD/ VARFÖR hästen är halt innan man kan bestämma sig för typ av konvalescens och för det andra så finns det skador som man kan VILA bort medan annat absolut inte läker med enbart detta.

Och finns det medicin eller annan behandling som kan påskynda läkning så vill i alla fall jag absolut använda mig av den och inte bara ”vila i blindo” och ”vänta och se”.

Det var ju så vi resonerade med Kreons titthålsoperation och med facit i hand var väl det en jäkla tur!

Visst kostade den runt 20.000:– varav jag fick betala ca 4.000:– men tänk om vi inte hade gjort den utan valt att försöka behandla….och behandla…och behandla…..kanske i många veckor/ några månader.

Den skadan kunde gud fader inte läka så det hade bara varit att dra ut på hästens lidande och mitt också för den delen.

Så jag är glad att Folksam godkände Vickes MRI även om jag verkligen inte förstår resonemanget att bara ersätta kostnaden med 5.500:– (MRI kostar 11.000:–) .

I min värld är det i alla fall så att en behandling/ undersökning antingen bedöms som BEFOGAD eller ej och då ska också hela kostnaden ersättas.

Men men…det är som det är och nu får jag bara hoppas att MRI:n ger oss svar (det är ju långt ifrån en garanti). Och får vi inga svar så har vi i alla fall gjort vad vi har kunnat- tycker jag.

 

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Håller tummarna!!! Håller även med om att det är ett ologiskt resonemang att bara ersätta hälften av undersökningen. Godkänner man en undersökning så måste den ju anses som nödvändig och varför skall de då inte ersätta hela beloppet???

    Svara
  2. Stina

    Det var likadant för mig när jag gjorde scintigrafi på en av mina hästar för några år sedan, Folksam ersatte då 5500 kr – har dom ngn gräns där för utökade undersökningar måntro ?

    Hoppas du får några svar !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>