12 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Håller med! Min skogsryttare, döttrar, tränare…hm… that’s it! Hatar när kreti och pleti tjatar om att: ”Åhhhh, kan jag inte få komma upp och rida lite?” Helst gärna en tur i skogen också. Jag slingrar mig och skrattar bort det eller ger ett obestämt kanske-svar, någon gång (NEVER!). Det är MIN häst som JAG betalat ganska dyra pengar för. Dessutom är det bara tillåtet att sitta i min DYRA sadel med ridbyxor!

    Svara
    • Birgitta

      Känner igen det där- så har jag också fått slingra mig genom åren. Fast numera är det lugnt….Kreon var det inte precis folk som stod i kö för att få rida ha ha ha och Vicke…tja…numera vet väl folk att det inte är lönt att fråga.

      Svara
  2. Linda

    Japp sån är jag också.
    Speciellt snål har jag varit om unghästen som inte är en unghäst mer men henne är det bara jag och en till som ridit. Nu är det dock dags för medryttare till henne och jag har lite ångest. Ha ha.
    Jag brukar bli jätteförvånad över folk som lånar ut sin häst till höger och vänster, folk som lånar ut sin häst till mig när jag är och hälsar på hos en kompis utan att ha en aning om vem jag är, folk som bara erbjuder sin häst, bara så där.
    Det skulle jag aldrig göra. Det är MINA hästar och inte andras leksaker. För mig har det ingen betydelse om det är nybörjare eller väldigt hästkunnigt folk.

    Om folk frågar om dom får rida brukar jag bara säja mmm och sen blir det oftast inget, om det ändå blir en fortsättning så brukar jag påstå att hästarna inte är att lita på.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, det där med att låna ut hästen till ”kreti och pleti” har jag aldrig begripit mig på.

      Hade en vän för länge sedan där man knappt kunde andas ”fin häst” förrän hon frågade ”vill du rida”.

      Själv anser jag som du att min häst inte är en leksak.

      Ska någon annan rida så ska det vara för att den personen kan TILLFÖRA hästen någon- inte bara för sitt nöjes skull. Då rider jag hellre själv.

      Svara
      • Linda

        Ja precis, att det ska tillföra hästen nånting. Tex att nån av mina instruktörer skulle rida, det är helt okej.
        Jag tror inte att jag är nån speciellt bra ryttare men det tillför inte hästen nånting att nån annan sitter på och meckar heller, då är det bättre att vi meckar på vårt sätt.
        Alternativt att det tillför mig lite avlastning då jag har 5 hästar, hade jag bara haft en så hade jag inte haft medryttare då hade jag velat ta hästen helt själv.
        När jag säjer att jag har fem hästar så är den vanliga följdfrågan, åh har du så att folk får komma och rida då. Svar nej. Men vad gör du med dom då?
        Alternativt, men oh då kommer jag med mina barnbarn nån dag. Inte ens som fråga.

        Svara
        • CeciliaL

          Precis – antingen ska de tillföra hästen något, eller så ska det vara någon som jag speciellt gärna vill ska få erfara hur fin och duktig min häst är – t.ex. min mamma faller i den senare kategorin (tja, i båda kategorierna förresten, då hon är en utmärkt ryttare). Min nuvarande häst som är en 6 åring har ridits av mig själv, mina två tränare, tränaren som red in honom, en duktig (numera hästlös) kompis som kommer på besök några ggr om året, och det är det hela. Det finns ingen som ber mig att få rida min häst, och skulle de göra det så skulle svaret vara nej om de inte föll i kategorierna ovan! Hade jag många hästar skulle jag säkert resonera annorlunda, men skulle ändå vara mycket petig med vem jag lät rida. Prilliga araber blir inte precis bättre av att folk som inte rider bra eller inte använder samma metoder som jag, tillåts fnatta runt med dem!

          Svara
  3. Madeléne

    Ha ha, det där kunde varit min lapp för på den skulle det endast stå ett namn, nämligen min systerdotters eftersom hon tävlar hästen åt mig. Det vore ju lite taskigt att inte låta henne träna lite emellanåt!

    Svara
  4. Dressyrtant

    Hahaha, det står ett namn på den listan och det är min tränare… Har ju till och med svårt att släppa mockning till någon annan. Herregud, vilket kontrollbehov! Jag försvarar mig med att det måste mockas på ett visst sätt med vallarna för annars kan han rulla fast.

    Svara
    • Birgitta

      Och eftersom jag har mani på att strö så vill jag inte heller att någon annan mockar till mig för då misstänker jag att de INTE hade gjort som jag :).

      Svara
      • Linda

        Åh nej, sån är jag ju också. Det är väldigt otacksamt när man blir tjurig om nån ”varit snäll” och mockat. Men jag kan inte med slarv mockning. Hästarna ska inte behöva stå i dynga och spån är både jobbigt att hämta och nu för tiden svindyrt.

        Svara
  5. Dressyrtant

    Jag brukar tacka snällt och sedan smyga in när de inte ser och fixa till det som jag vill ha det 🙂

    Svara
  6. Minstral

    Om någon kompis eller släkting frågar, så visst får de hoppa upp. Det brukar inte bli så många minuter för Misty står bara helt stilla och vet inte vad hon ska göra. Hon är ju så van vid att bli riden av mig eller tränaren så hon blir helt villrådig när någon okunnig sitter upp och försöker få henne att gå fram med några avdammade ridskolehjälper, brukar sluta med att jag får gå lite och Misty går efter mig sen brukar de aldrig fråga mer. Vissa har fått runt henne några varv och är glada och nöjda, då känner jag att det visserligen inte tillfört min häst något (dock inte skadat henne heller) men det har skänkt en god vän lite glädje och det är för mig värt mycket.

    Det är ju inte så att jag lånar ut henne till kreti och pleti men jag är inte så småaktig så att jag inte kan unna en god vän några minuter på en hästrygg en gång vart, typ, femte år om det gör min vän glad.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>