Fredag- två flugor i en smäll

bild(65)

Som synes av denna ”sommar-selfie” blev mina båda djur rastade samtidigt idag.

Just när jag tog detta kort lyckades jag mota Soya framför mig- får hon själv välja går hon lika gärna tryckt mot Vickes bakben vilket jag av förklarliga skäl inte är så förtjust i.

Med allt gräs som vi omges av börjar Vicke utveckla en metod att gå och snappa åt sig mat samtidigt och det får han gärna göra i dagsläget- allt för att han ska trivas och hålla sig lugn.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Jag tar också gärna med mig Tindra, cockertiken, när jag rider ut, Hon är så himla lydig o håller perfekt kontakt. Även hon kan trava i kölvattnet på Heddan vilket inte alltid heller känns helt optimalt, Eller varför inte skutta lite före, hoppa över diket som vi ska hoppa o sätta sig på andra sidan.. ”Kommer ni nu eller?” ”Ja men FLYTTA på dig så inte Heddan landar i huvudet på dig!”

    Svara
  2. Susanna

    Blir nyfiken på vilka instruktioner du fått av din vet. när jag ser din bild. Vi har ju hästar som behandlas för samma sak, och jag har fått instruktionerna ”endast plant underlag” av min vet., vilket begränsar var vi kan gå rätt mycket då det är väldigt oplant omkring oss (extremt knöliga ridvägar). Det ser inte så värst jätteplant ut på din bild, därför jag undrar. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Hmmm…vet inte om vi har olika definitioner på plant underlag men den stig vi går på på bilden är verkligen just PLAN och fast (dock smal men det är ju en annan sak).

      Av gårdagens 25 minuters promenad gick ca 10 minuter på denna typ av stig och 15 minuter på asfalt/grus.

      Och nej, jag har inte fått några speciella instruktioner mer än ”ni kan ut och gå”. Dock skulle jag inte gå på väldigt leriga och/ eller djupa underlag oavsett vilka rekommendationer (eller inte) jag fått av en veterinär.

      Svara
      • Anonym

        Det var inte menat som kritik, hoppas du inte tog det så.

        Till oss sa vet. att små backar är okej, bara marken är platt. Är marken knölig, välj annan väg. Gå gärna halva tiden på asfalt pga jätteplatt. Tycker det är märkligt attjag fått så strikta rekommendationer och inte du. Men alla veterinärer arbetar väl olika antar jag. Det var hur som helst bara en nyfiken fråga och som sagt ingen typ av kritik. 🙂

        Svara
        • Birgitta

          För det första: nej,jag uppfattade inte din fråga som kritik.

          För det andra: jag har gått till ”min” veterinär i ca 10 år och han har sett och behandlat 4 av mina hästar. Eftersom jag är ganska pratsam av mig har vi hunnit diskutera mycket genom åren och jag tror att han är väl förtrogen med mitt sätt att resonera kring ridning och hästhållning = han behöver inte i detalj tala om för mig hur jag ska tex sätta igång en häst som varit halt.

          För det tredje: jag tycker inte att du har fått ”strikta” rekommendationer (ditt ordval) kring din häst utan för mig är detta faktiskt bara sunt förnuft.

          Att inte gå på knöliga underlag med en häst som blivit behandlad i en hovled säger sig nästan självt tycker jag, sett till hur hästen rör denna del av benet på just knöliga underlag.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>