Nu är det KRIG!!!!

skylt

När en hästägare som har eget stall i närheten av vår anläggning möttes av den överkorsade häst-skylten på bilden i morse blev hon minst sagt förvånad och snabbt utbröt en livlig diskussion på Facebook.

Vi var många som ifrågasatte skyltens ”laglighet” och själv gissade jag att ”någon” hade bestämt sig för att liksom ta lagen i egna händer, sno eller köpa en skylt och självvådligt sätta upp den.

För ”givetvis” faller det på sin egen orimlighet att det plötsligt ska bli förbud att rida på en väg utmed vilken det finns STALL, eller !?!?!?!

Rykten säger att det finns krafter som vill verka för ett ridförbud vilket i alla fall jag finner extremt märkligt, dels då pga stallen och dels då det finns 3 ridhus inom en radie av 2 kilometer från vägen.

Så i min värld är det nog snarare så att om man inte vill se hästar bör man FLYTTA!

Precis som man kunde förvänta sig fick skylten dessutom motsatt effekt- vi har nog aldrig varit så många som har ridit och gått på vägen med våra hästar som idag.

Och när även jag blev trotsiga Birgitta 12 år och till och med planerade en illvillig bild med Vicke bredvid skylten till bloggen så insåg jag: SKYLTEN HADE TAGITS NER?!?!?

Vem som har satt upp eländet och vem som sedan klokt nog tog ner densamma är än så länge höljt i dunkel men jag tror att detta kan bli början på ett fullständigt onödigt ”krig” där hästägarna inte lär vika sig och med all rätt enligt mig.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Visst är det konstigt. Hos oss är det ett par som ringer och klagar på de hemska högarna dom hästarna gör. Jag åkte och kollade. Låg 3 högar på 200 m. I kanten dessutom. Vi talar om rena landet och ingen bebyggelse på vägen, men de kör sin bil där! Nu tar vi en alternativ stig i stället.

    Svara
  2. Nina

    Ja det är sanslöst!
    Jag är ordförande i vägföreningen och har givetvis anmält det till kommunen. Men som sagt, den är ju nertagen nu. Jag har ju gård in på vägen så hur skulle jag ta mig ut? Flyga med mina Pegasushästar?
    Nä, det är någon som bör flytta ifrån området….

    Svara
    • My

      Det låter ju helt galet att göra så!!! Om det åtminstone varit 1:a april så man kunde tro det var ett skämt.

      Hoppas skylten fortsätter vara borta och att krig slipper utbryta – tänk att folk kan ha så ont av saker, sköt er själva och skit i andra kan man tycka.

      Svara
  3. LenaLu

    Det finns puckon överallt. Stod på ett ställe där grannen satte upp en skylt om ridförbud, han blev anmäld o skylten försvann. Men istället skrämde han hästarna när man red förbi genom att smälla i saker o starta motorer. Blir så super förbannad, bo inte nära stall då da!

    Svara
    • Birgitta

      Det har jag noterat ibland- att en del människor är fullständigt hänsynslösa vad gäller hästar och det är ju tyvärr tusen gånger svårare att komma tillrätta med än en otillåten skylt.

      Man får ju lov att göra rätt så mycket i sin egen trädgård som skrämmer hästar- man kan sätta upp allehanda fladdrande presenningar, köra med värstning-maskiner, låta sin hund rusa runt och skälla hysteriskt osv- vad ska man som förbiridande ryttare göra åt det liksom? Gillar man inte läget får man välja en annan väg….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>