Torsdag- om 2 månader….

jag

Idag var det äntligen dags för Vickes återbesök hos veterinären, detta efter att han på morgonen hade fått nya (överrullnings)skor med kilsulor och silikon under dessa.

Veterinären var mycket nöjd med hur hovvinkeln har ändrats tack vare kilsulan, det ser inte längre ut som att Kalle Anka har lånat sina fötter till Vicks.

När det var dags för longering så dansade min fina häst fram vilket jag i och för sig inte blev förvånad över då jag redan för en vecka sedan såg honom springa ohalt i hagen.

Så långt allt gott således men veterinären valde ändå att spruta om hovleden för att inte riskera ett nytt återfall som vi ju fick förra gången Vicke friskförklarades.

Annars tyckte han i sak inte att det var något osedvanligt långdraget förlopp med hältan med tanke på att en hovled är inblandad- de KAN ta tid.

Nu är det en långsam igångsättning som gäller; jag kan börja skritta om en vecka och trava om en månad.

Om 2 månader ska jag kunna rida för fullt så vida inget oförutsett inträffar.

Jag har, delvis pga ovanstående men inte bara bestämt mig för att försöka hitta ytterligare en häst att rida på- ska skriva ihop ett inlägg om det ikväll så får vi se om ni kan hjälpa till.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Åh vad trökigt att vänta och skritta, skritta, skritta ännu mer! 🙁 Även om det förstås är bra att behandla ordentligt när man ändå är igång.

    Hoppas du hittar en fin vikarierande pålle!

    Svara
    • Birgitta

      Jag är bara glad att hästen var ohalt. Att det lång igångsättning visste jag redan. Hade han visat hälta däremot hade det varit MKT trist.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>