Leker med hästen…och ”elden”

Jag är i sak verkligen inte emot ”otraditionella lekar” med hästar- man kan ha mycket skoj med de fyrbenta men samtidigt ÄR det viktigt att aldrig glömma att det är stora djur som kan skada en rejält vilket jag tycker att denna film verkligen visar.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Usch, jag brukar hamna i liknande situation då L, som blivit mycket snällare än han var som hingst, anser att jag är HANS matte och att andra hästen i hagen ska passa sig noga för att gå nära mig. Den andra hästen däremot, som har respekt för L, tror att så länge jag är emellan dem så är han safe, skyddad av mig, eftersom jag är ”pack leader” – det är bara det att jag måste se var jag går också och då kan jag ibland missa varningstecknen innan L gör utfall. Han vet att han inte får men han kan liksom inte låta bli. Och jag vill ha honom med annan häst i hagen och det fungerar bra i övrigt, så jag hoppas att L fattar att jag menar allvar med att han inte får göra utfall.

    Svara
  2. My

    Man kan göra så med hästar med, men just den hästen visar ju hela tiden alla tecken på att vara irriterad och den gör uppgifterna enbart för godisets skull.

    Svara
  3. silverbjälke

    finns ensåndär ”skyll dig själv faktor” över hela grejen. såg redan tidigt att det är en okunnig idiot eftersom hon hade hästen lös bland all möjlig skit på bakgården och ingen ordning på någonting, allra minst de signaler hon gav hästen. Kanske ägnar hon kadetiden åt att plugga hästhålling om hästvärlden har tur.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>