Vad vet ni om Biolight?

Jag har på senare tid läst och hört om hästägare som använt Biolight på både sig själv och sina hästar och är nu nyfiken på vad era erfarenheter är?

Är Bioligth något att ha? Hiss eller diss? Varför?

Vad kostar en apparat om man skulle köpa en?

Jag brukar ju påstå att jag är ”sunt skeptisk” till mycket vad gäller alternativa behandlingar för häst- så även i detta fallet men ni får gärna försöka att omvända mig eller bekräfta min skepsis.

23 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Pharmalight (http://www.pharmalight.eu/) är bättre än biolight och används dessutom inom sjukvården. Ska du prova så är det pharmalight du ska prova. Har själv sett och känt resultat av det medans jag aldrig märkt något när jag använt biolight.

    Svara
      • Sofia M

        Både på häst och mig själv. Har använt på allt från sår till nackspärr på mig själv och på hästar så ser man bäst resultat på sårskador. Har behandlat många rätt stora sårskador och på bara 1-2 dagar så är såren läkta till 50%.
        Nästa gång jag får tillfälle att använda det på sår ska jag ta före och efter-bild till dig. 🙂

        Svara
          • Sofia M

            Vi har en till våra hästar i stallet. Det är chefens 🙂

          • Birgitta

            I dagsläget känner jag väl som så att om vi hade haft tillgång till en Biolight/Pharmalight på anläggningen och fått låna denna BILLIGT hade jag provat vid behov men det är inget jag fn skulle köpa eller hyra.

          • Birgitta

            Med facit i hand hade Kreons sår som tog typ 8-10 veckor totalt att läka varit ypperligt att testa på.

  2. Hedwiginnan

    Inte biolight men laser. Väldigt bra på ledproblem. Men man behöver behandla varje dag i en vecka för att få bäst effekt enligt min vet.

    Svara
  3. M

    En vän till mig köpte pharmalight när hennes häst fick en senskada. Man beräkna att den skulle vara läkt och hästen ridbar efter 1-1,5 år. Hon använde dagligen (och även flera gånger) pharmalight och senan läkte fortare än någonsin. Efter 5 månader fick hon börja rida igen, detta med en väldigt lugn och långsam igångsättning såklart.
    Vet. Var väldigt imponerad av resultatet och idag tävlar hästen hoppning igen

    Svara
  4. Minstral

    Varken pharmalight eller biolight har väl något positivt forskningsresultat att luta sig mot, tvärtom så har man ju gjort undersökningar som visar att det inte ger ett skit. Men så är det ju iofs med BoT också. Jag tycker att bästa sättet är att testa på sig själv först. Jag märkte ingen skillnad alls när jag testade pharmalight, därmed inte sagt att det inte funkar. Men jag kommer ihåg när jag testade BoT första gången, var en riktig wow-upplevelse.
    Man får ju helt enkelt använda sunt förnuft och lyssna på omdömen som kommer från folk man litar på. Många inom ryttareliten använder biolight eller pharmalight så helt galet verkar det ju inte vara.
    Tror det är rätt så dyrt att köpa en maskin dock, tror att man kan hyra faktiskt.

    Svara
    • My

      Jag har sett samma resultat som Minstral med BoT så man kan inte alltid gå på forskningen 🙂

      Pharmalight har en vän till mig och använder flitigt, hon har köpt en egen maskin efter att hon själv känt resultat på sin rygg med den, och hon använder den på både sig och hästen.

      P har fått behandling med sådan en gång, men han fick ju samtidigt samma massage som han brukar få så jag vet inte om det var massagen eller pharmalighten som gjorde att han blev mjuk i ryggmusklen på ena sidan igen. Kanske är det mer för att det blir lättare att massera loss den, eller så är det för att få bort slaggprodukter snabbare efter massagen.

      Svara
    • Sofia M

      Fast jag tycker att NASA’s forskningsresultat är tillräckligt med bevis. Austronaterna använder pharmalight om dom får sår när dom är i rymden.
      Ljuset i pharmalighten är ju det ljuset som cellerna behöver för att förnyas och läka.
      http://www.pharmalight.eu/forskning/

      Svara
      • Minstral

        Ja, tillräckligt bevis på sår i rymden på människor. Det är ju inte bara sår man använder den till på hästar, oftast är ju sår inga större problem. På hästar finns det inga bevis alls på att det fungerar, tvärtom så har man kommit fram till nada.

        Man kan vända på det hur man vill, det finns inga bevis för att Pharmalight fungerar faktiskt. Precis som med BoT, var och en måste göra sin egen bedömning.

        Svara
      • Clas Engström

        Den apparat Pharmalight säljer är uppfunnen av amerikanska QDI för mer än 10 år sedan. Har med stor framgång behandlat mig själv och övriga familjemedlemmar med denna apparat Warp10. Fungerar utmärkt på att läka eksem, ledbandsskador, en del artrosproblem mm mm. Finns även en större modell Warp75 (7,5 ggr större behandlingsyta än Warp10) som jag inte ser på Pharmalights hemsida , kostar 4700 dollar från tillverkaren QDI i USA.
        Sen är detta inte en laserapparat utan en LED apparat. Våglängder, styrka mm finns angivet på tillverkarens hemsida till skillnad mot Biolight som är rätt hemlighetsfulla om vad det är för strålning apparaten ger.
        M v h
        Clas Engström

        Svara
  5. Dressyrtant

    Jag är en skeptiker men i fråga om Pharmalight/Biolight är jag övertygad om att det ger effekt både på människa och häst. Här kommer nu berättelsen om hovbölden från helvetet.
    Plötsligt en dag var min häst halt. Det var en mystisk hälta som kom och gick. På böjprov var han MYCKET halt. Veterinären kliade sig i huvudet och behandlade olika leder. Kom tillbaka och hästen var bättre men inte bra. De kunde inte förstå vilket ben hästen egentligen var halt på. Hältan flyttade sig. Ny behandling och liten hage. Jag frågade veterinären om han tyckte jag skulle använda Pharmalight men det tyckte han inte eftersom det inte finns något vetenskapligt bevisat men jag kunde ju prova om jag ville.
    Jag tog ut ”min” pharmalight -människa som tidigare behandlat min rygg och en väninnas knä med gott resultat. Hon körde några program på lederna. Hästen tyckte inte om det.
    Dagen efter kommer jag ut till stallet och hela höger framben är som en stock. Jag ringer Pharmalightkvinnan och gråter. ”Åh, vad bra”, säger hon. Då är det en process på gång. På kvällen spricker en gigantisk hovböld upp i kronranden. Då har hästen varit halt i tre månader!
    Jag åker in till klinik och de berättar att det är en vävnadsböld som har kommit av grus i ett sår. Bölden har inget var utan gas i sig. Efter 20 dagars penicillinbehandling är hästen bra. Den behandlingen har också en historia men den tar vi en annan gång.
    Jag är övertygad om att Pharmalighten satte igång och fick ut trycket av bölden. Utan den hade vi nog fortsatt behandla hästen för lederna utan resultat.
    En maskin kostar ca 20 000kr och jag funderar på att köpa en med några kompisar. Jag kan också hyra en liten maskin för 500kr/vecka och jag tror den stora maskinen kostar en tusenlapp i veckan att hyra.

    Svara
  6. Madeleine

    Jag har provat på mig själv, mot bihålebesvär. På min mans dåliga knä.
    Och även på min förra hästs kotor.
    Märkte ingen skillnad.
    Jag använde biolight, tror den fungerar på samma sätt som phsrmaligt.
    Det var DYRT, eftersom att den ska användas regelbundet.
    Så diss hos mig.

    Svara
  7. Johanna

    Bra stark laser (vet inte vad det heter) kanske lite effekt, men vem vet. Biolight…nej tror inte på det….

    Använder dock BoT flitigt och gillar det och tycker det fungerar.

    Svara
  8. Eva Andersson

    Pharmalight absolut. Ser fantastiska resultat med den.

    Använde första gången på Brunei som fick en muskelskada i bringan när han slet av sig en sko och slängde den ca 50 meter. Blev behandlad i kotled två ggr men kändes inte ok efter han blev friskförklarad Efter tre omgångar med Photizon var han på banan igen. Köpte då den lilla maskinen (Warpen) men efter ett år skaffade jag mig en Photizo. Fungerar mkt bra på muskelspänningar o ömhet. Har oxå behandlat senskador med jättebra resultat Nu har jag en ny häst som tävlingsryttaren ville få lyst och kan ju säga att ägaren var ganska tveksam först men han har ändrat mening 🙂 Kör oxå min egen nacke och axel och känner stor skillnad.

    Svara
  9. Kim Westman Andersson

    Jag har en biolaght maskin Birgitta om du vill prova men svara mig på pm på fb.
    Jag kör shettis i tremoments körning. Och han använder hela sin kropp när vi kör. Jag har fibromyalgi o värk, hade ont som in i i går tog med maskinen i dag har jag inte ont. Der tar bort slaggprodukter o mjukgör musklerna, många tror den bara är för skador sår men den är bra till myvket. Kram

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>