Veckan som gått

hug

Ja, 500.000 dollar cash hade onekligen förhöjt min vecka otroligt mycket- tyvärr fick jag nöja mig med att 3 dagar i rad vinna 30, 30 och 60 kronor på Triss- pengar som gick till nya lotter och som slutade som det brukar-”man” förlorar rubbet, i mitt fall dock bara de ursprungliga 30 kronorna.

Nu låter det som att jag är världens lott-köpare vilket jag VERKLIGEN inte är- det var enbart det faktum att det var vinst på lotterna som gjorde att jag tog nya.

Nej, ska man tjäna pengar får man nog förlita sig till hårt arbete snarare än TUR- så har det alltid varit i mitt liv i alla fall.

Tur eller inte så var Vicke i alla fall ohalt vid veterinärbesöket i torsdags och det var så klart en stor lättnad även om jag redan veckan innan hade sett honom springa några ohalta varv i hagen så jag blev liksom inte förvånad.

Nu väntar en låååååång igångsättningsprocess och hade jag bara till 100 % vetat att den skulle göra att Vicke framöver inte får problem med den nu sedan länge påverkade hovleden hade jag dansat fram.

Tyvärr ”sägs det” att just hovleder är knepiga och att hälta kan komma tillbaka så vi får väl se vad som händer framöver.

Just nu orkar jag faktiskt inte oroa mig för det- blir hästen halt igen får jag ta det bekymret då- nu är det ”bara” nedräkning till när jag kan börja skritta (i slutet av veckan), trava (om en månad) och rida för fullt (om 2 månader).

I dagsläget gäller det att se till att Vicke inte blir fet som en tunna (jag har till min stora sorg fått dra ner på hans ensilage men måste tänka att det är för hans eget bästa) och hoppas att han håller sig fortsatt snäll när det är dags att sitta upp.

Jag får också hoppas att den nya skoningen med sulor fungerar och att inte dessa varken trampas av eller påverkar hoven negativt.

Heron hade dock sulor ganska länge utan bekymmer så vi får hoppas att det blir samma sak för Vicks.

Messy betar vidare och är i gott sällskap med sina 2 kompisar så henne bekymrar jag mig inte det minsta för i alla fall.

Det ska bli spännande att se hur vårt arbete kommer att fortskrida till hösten.

Jag söker ju som ni vet ytterligare en häst att låna på längre eller kortare tid och just nu står det stilla på det området.

Även om JAG tycker att det är en bra deal att få sin häst riden, tränad och tävlad för relativt små pengar (stallhyran på 2500 kronor)  så är jag om inte av andra orsaker utkonkurrerad av tex det faktum att det nu går att släppa hästarna på bete = ännu billigare lösning för den som av olika anledningar inte kan eller vill rida.

Så jag har inte för stora förhoppningar att hitta en häst på detta vis och vill inte heller själv stå med 2 stallhyror men dyker det upp en häst vore det väldigt roligt. Vi får se helt enkelt!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Jag har ju med Ts hovledsinflammationer fått lära mig att det är sällan den inflammationen är primär, utan oftast en sekundär skada pga att hästen avlastar något annat där den inte kan/har ont. I Ts fall ju höger bakknä, vilket kommer följa henne genom livet. Har veterinären sagt något om detta?

    Svara
    • Birgitta

      I just Vickes fall är ju teorin att han har vrickat sig. Man såg en blödning i hoven i början av hält-perioden och därför tror vi att han i samband med att han trampade på något vasst vrickade sig.

      Svara
  2. Frida

    Min pålle har haft väldigt mkt hältor ffa kotlederna. En gång har det varit hovleden och det har aldrig kommit igen. Nu har hon inte varit halt sedan 2009 och är vid 17 års ålder piggare och fräschare än hon var när jag köpte henne som 7åring. Visst är det tråkigt med halta hästar speciellt om det är utdraget men det behöver inte vara kört. Han verkar ju svara på behandlingen vilket alltid är ett gott tecken.

    Svara
  3. Åsa T

    På tal om lotter så köper jag i princip aldrig sådana, men… Den här veckan har jag skaffat en postkodlott… Kom på att det skulle vara surt om andra vann på gatan och inte vi, så det får vara värt de pengarna varje månad. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Postkodlotteriet är vi faktiskt också med i och har vunnit 160:– hela tre gånger :).

      Säger som du; skulle inte överleva om andra här vann!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>