Torsdag- suck

När jag kom till stallet efter jobbet idag kunde jag trött konstatera att Vicke var lite tjock i alla benen.

Svullnaderna gick ner under den 15 minuter långa promenaden vi tog och medan han gick i sin minihage men 1 timme senare började benen att kännas tjocka igen så jag kan ju bara tänka mig hur dom kommer att se ut imorgon bitti 🙁 .

Frågan är vad som har hänt; om Vicke har ätit något ”olämpligt” eller om han har fått någon infektion eller….

Ja, jag får väl se vad jag möts av imorgon.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Så trist!! Kan det vara gräset? Har fått för mig att när de börjar äta det så kan det bli så i benen?

    Svara
    • Birgitta

      Tvivlar på att det är gräset då han betat en timme om dagen i säkert 5-6 dagar nu och fram tills idag har benen varit finare än någonsin faktiskt. Däremot kan han ju ha ätit någon växt som han inte tålt inbillar jag mig?

      Svara
    • Birgitta

      Tyvärr finns det ju skäl till att man brukar säga ”en olycka kommer sällan ensam”- djur som är ur kondition drar ju lättare på sig allt möjligt skit.

      Svara
  2. Maj

    Om han är tjock i alla fyra benen kan det ju i alla fall inte vara någon lokal skada, eller hur? Håller tummarna för att benen bara är fina igen i morgon!!!

    Svara
  3. Madeleine

    Det kan bero på en reaktion på gräset.
    Eller en virusinf. Har du tagit febern?
    Lycka till!

    Svara
  4. Kristina

    mycket bättre med fyra tjocka ben än bara ett. 🙂 Jag gissar på en foderreaktion, det hände en av mina tidigare hästar titt som tätt. Det brukade gå ned om jag rörde på henne, och försvann lika snabbt som det kommit efter en dag eller två. En gång blev hela hästen som en boll och då fick hon faktiskt en cortisonspruta av veterinären, i alla andra fall var det bara att vänta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>