Lördag- ingen lögn

Nej, den som förutspådde dagens väder ljög verkligen inte- det har varit precis så varmt och soligt som gårdagens väderleksprognos lovade.

Vickes ben såg väl inte direkt bättre ut i morse men inte heller sämre.

Jag bestämde mig faktiskt för att börja släppa honom i en våra gräshagar från och med idag- trodde att det skulle göra benen gott att få strosa i sakta mak medan Vicke äter och så blev det också, svullnaderna hann gå ner under hagvistelsen.

De gånger jag tittade till djuret såg han också väldigt lugn ut- det har ju varit av rädsla för att han ska ”springa järnet” som jag inte har vågat ha honom ute annat än i hans egen lilla grushage och den gräsfyrkant jag hägnade in åt honom i början av veckan.

Även under vår hela 20 minuter långa (läs: KORTA ) skritt-tur höll sig Vicke mycket lugn och jag hoppas bara att det fortsätter så.

Soya höll sig också ganska lugn under vår timmes-långa promenad i Dalby i sällskap med Åsa, Vilja och en gammal bekantskap; västgötaspetsen Tyra- värme är inte riktigt hennes grej om hon inte ska ligga stilla och sola sig vill säga- men att rusa omkring, nej, det blir för jobbigt i för många plusgrader.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Kanske extra bra med en rejäl värmebölja som gör att även hästarna håller sig lite lugnare (säger jag som flyttat ridturen till sen kväll pga värmen – kanske dumt av mig?).

    Svara
    • Birgitta

      Håller absolut med- hellre rejäl värme så att Vicke blir slö och däst 🙂 än att han ska börja hoppa omkring ute på vägarna (man vet aldrig….).

      Svara
      • My

        Red iväg kl 19 ut i skogen och det var minsann väldigt varmt fastän klockan var så mycket :O Riktigt skönt även om det tyvärr har vaknat en del mygg 🙁

        Svara
        • Birgitta

          Hos oss är det tack och lov än så länge väldigt insektsfritt.

          Den nästan ständiga lilla blåst som vi har runt stallet och som inte är så behaglig höstar och vintrar är desto mer välkommen på våren och sommaren då den dels bidrar till att det aldrig blir sådär stekhett och dels, inbillar jag mig, håller insekterna borta.

          Svara
  2. silverbjälke

    BRA och kul för V, bra för hans psyke och hans ben att få hagen åter. glöm inte ta i innan det blir svalare i luften tidig kväll för han lär börja springa framåt 19-20 tiden garanterat.

    HJÄLP!!!! vad ska jag göra, min sambo tävlade dressyr idag!!???? hon säger hon ska göra om det fast i en svårare klass imorgon. Jag har ju mottot att dressyr är utan hopp. dessutom på vårt egna framtidshopp inom just hoppningen. (han som vart skadad mer eller mindre i 18 månader till o från) så vad ska jag ta mig till? första dressyren på över 10 år och dessutom på en ung hopphäst…. knappa 66% och en 5e plats = skitur sambo som säger att hon nu minns varför hon slutade med dressyrtävlan och samtidigt är envis-förbannad-revanschsugen nog för att efteranmäla till imorgon.

    Så kära dressyrfolk, vad fan ska jag göra? gilla, stötta, skälla, skratta, rycka på axlarna, gråta?

    Svara
    • Birgitta

      Våra hästar tas in redan vid 14.30 vilket är en bidragande orsak till att jag vågade släppa honom i större hage. Vill ju inte heller ”gräs-chocka” honom med ätande i hur många timmar som helst.

      Angående din sambo tycker jag att du ska gilla och stötta- det är verkligen BRA GJORT av henne att prova en annan gren och med så bra resultat.

      Och skulle något hända med hästen så att den helt tappar lusten att hoppa är det ju inte fel att den ”duger” till dressyr.

      Lite så blev det ju med min häst Heron- han var förvisso köpt som dressyrhäst men tävlade pga sin talang mest i hoppning. När han fick så stora problem med hovlederna att vi fick lägga hoppningen på hyllan var det MYCKET skönt att kunna fortsätta med dressyren på en ganska hög nivå. Vad är annars alternativet med just en valack? Knappast avel i alla fall….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>