Mera söndag- dyrköpt misstag

 

bild(87)

Jaaa….det är lätt att vara efterklok…det är väl det jag kan säga idag och jag kan nog bara skylla på att min hjärna inte har fungerat på topp de senaste snart 3 månaderna….

När jag tog in Vicke från hagen kunde jag nämligen konstatera att han har trampat av sig den ena framskon, tack och lov på det friska benet.

När jag ringde hovslagaren för att höra när han kunde komma frågade han om jag inte hade haft boots på hästen och ärligt talat- jag har inte haft en tanke på detta trots att jag VET att hästar med sulor trampar av sig skorna lättare.

Så nu blir det sjukhage tills på torsdag då ny sko ska spikas på och så får jag väl leda djuret i ridhuset i några minuter varje dag tills dess.

Efter att ha konstaterat ovanstående samt letat efter tappskon i ösregn i en evighet och utan resultat är humöret inte på topp om man säger så….

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Och jag som var på väg att skriva att du kunde ha boots på för längesen när du lade på sulorna :/ Synd jag inte gjorde det, men men.

    Kan tro att inte humöret är på topp idag, bara vädret gör ju sitt till och lite oflyt ovanpå det så blir man bara uppgiven.

    Svara
        • Birgitta

          Tja…DET är knappast någon tröst för då börjar jag snarare undra om jag någonsin kommer att kunna släppa ut honom i en stor hage utan att riskera avtrampade skor.

          Nu hade jag ändå ”tur” att han har trampat av skon väldigt ”snyggt”- tänk om han hade dragit av sig stora delar av hornet….

          Svara
  2. Monica

    Boots kan hjälpa men är absolut ingen garanti….det är jag ett levande bevis på.
    2 st pigga 4-åringar i stora hagar resulterar garanterat i tappskor så att jag håller på att bli galen!!
    Har tom blivit väldigt bra på att slå på dom själv, men först och främst ska dom hittas…på en hektar..gick 1 timme i regnet idag och idag var det en lyckans dag,1 av 2 st skor blev upphittad
    Hälsn Monica

    Svara
    • Birgitta

      Det som är extra problematiskt med min häst är att han har sulor med silikon under så även om jag hade hittat både sko och sula hade varken jag eller någon annan med enbart tappsko-kompetens kunnat slå på rubbet så att det blev bra.

      Men om man har en vanligt skodd häst och kan slå på en tappsko är det ju guld värt.

      Svara
      • Monica

        Med sulor och silikon så är det kört, måste göras av hovslagare.
        Men jag kan i alla fall tipsa dig om eskadron boots, är rätt dyra 300:- men varar i evigheter, stoor storlek som går ner ordentligt över skon, gärna så att bootset veckar sig mot marken, gärna vita så att dom hittas lättare i högt gräs för även dom åker av ibland.
        Har ibland varit inne på att sprutfärga både boots OCH tappskorna (innan påslagning)med någon sorts reflexfärg för att kanske med hjälp av ficklampa efter ljusets nedgång ha lättare att hitta skorna, men har än så länge bara varit en ”god” tanke.
        Du förstår vilket tappskor h-e jag lever med…och det är inget fel på min hovslagare kan tilläggas.

        Svara
        • Birgitta

          Min hovslagare är det verkligen inte heller något fel på- de tappskor jag haft på de 26 år han skott åt mig kan i princip räknas på ena handens fingrar.

          Lyckades OTROLIGT nog hitta tappskon senare idag- det var ju mer tur än skicklighet men skönt ändå.

          Svara
          • Anna

            Säger som Monica, köp stora boots för annars gör det ingen nytta. Min häst konsumerar många par boots på ett år. Han tycker det är en rolig leksak han får på sig och biter sönder dom. Protector har bra och kraftiga boots, brukar kosta runt 70 kr. Min har aldrig fått skav av dom och han är känslig. Nackdelen är färgerna, lila, orange bla. Ärligt talat så bryr jag mig inte i hagen. Dom är iallafall lätta att hitta i gräset när han tagit av sig dom.

  3. jannike

    Hööks eskadronkopior är de som jag använder till min tappsko-expert. Löst spända, nästan kant i kant bara så att de verkligen kommer långt ner på hoven. Kostar 99kr

    Svara
  4. Dressyrtant

    Inte detta också!!! Det var iallafall rätt hov… Lägg det inte på dig. Min har ju likartat skoning och jag kan inte ha boots. Jag har provat de flesta men han får skav av dem alla.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>