Upssss!

Läser följande statusuppdatering på Facebook:

Det är nästan så jag skäms. Vinst i LA4 på 57,68%…!

Det händer bara i Norrland:D!

Ja, ”man” måste ju onekligen undra hur dåligt de andra red och/ eller hur sträng domaren var för att man ska lycka med detta.

Visst är det roligt att vinna men på inte ens godkända procent?!?!!?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Nu var det bara sex startande i klassen, så det är inte så underligt att det blev en lite udda resultatlista. Och när det bara är sex startande ger ju segern i sig heller inga poäng så den är ju ”betydelselös”.

    Svara
    • Birgitta

      Fast jag kan inte se vad antalet startande i klassen har att göra med att INGEN kom upp till ens godkända procent?

      Svara
      • JohannaB

        Det är ju inte direkt så att domaren måste ha en fjärdedel av startfältet på godkända procent, deltagarna i den där klassen red nog inte bättre än så där helt enkelt och segraren var den som red bäst av dem = självklart har hon förtjänat att rangeras som nummer ett och få den blågula rosetten!
        Lika som man ibland kan vinna en hopptävling på både 4 och 8 fel, det är inte godkända ritter men de som ridet bäst i klassen måste ju ändå få vara etta i klassen?

        Svara
        • Birgitta

          Jag gissar på att det var en lite ”hårdare” domare som dömde för enligt MIN erfarenhet är det otroligt ovanligt att INGEN i en klass, även med 6 deltagare, uppnår ens godkända procent.

          Och kanske är det annorlunda i Norrland men i Skåne vinner man ALDRIG en lätt klass i hoppning på varken 4 eller 8 fel.

          Därmed inte sagt att inte den som vann förtjänade att vinna- red hon bäst av de som deltog så ska hon givetvis ha den blågula rosetten. Självklart!

          Svara
  2. silverbjälke

    Vi får anta att hon var bäst i startfältet helt enkelt. tyvärr säger det inte så mycket om hennes prestation men hon vann och det ska on ha grattis för.

    uppdatering: sambon debuterade regional MSV igår på vår 7åriga hopphäst som nu då gjort 2 starter i dressyr i hela sitt liv: 1 på lördagen md en5e plats + 1 igår??!!! innerst inne lite kul faktiskt. kom 8a på 59,755 tror jag det var. visst missnöje på ett par detaljer men som helt orutinerad hopphäst med skadehistorik och lite egna planer var det bra och kul.

    nu är livet i fas igen, idag börjar hoppningen 🙂 men det var ett lite roligt och förhopningsvis lärorikt och utvecklande besök i er dressyrvärld.

    Svara
  3. sofia

    Intressant att veta var ungefär detta norrland är i detta fall. 2 mil ovanför Stockholm? *lite ironi ;-p Eller menar du som jag tänker från Örnsköldsvik och uppåt? 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>