Måndag- bra köp?

bild(88)

Idag var jag och köpte något som ÄN så länge verkar vara ett bra och prisvärt köp, hovskyddet på bilden ovan och som ni också kan läsa om här.

69:– är ju verkligen ingen pengar och skyddet är lätt att sätta på.

Sedan begriper ju jag också att hållbarheten är därefter (med tanke på priset menar jag)  men jag har i alla fall gått med Vicke i ridhuset i 20 minuter utan problem och utan att skyddet sett det minsta skadat ut efteråt.

Förhoppningsvis och gissningsvis håller det för mer eller mindre stillastående i en sjukhage,  alla fall så länge denna inte är helt genomgyttjig tex.

Hööks sålde också någon mycket rejälare variant av ovan i hårdplast (?) som man även skulle kunna rida med men dels kostade denna 1400:–  och dels verkade den otroligt bökig att sätta på.

Ja, vi får se vad som händer men än så länge verkar skyddet jag köpte som sagt bra.

För övrigt är alla 4 benen nu nästan normala igen bortsett från pulsen som fortsätter att dunka på i det skadade benet- inte dygnet runt men tillräckligt.

Enligt mailsvar från min veterinär idag ska pulsen förhoppningsvis avta och om skillnad kvarstår mellan frambenen om 3 veckor när tanken är att jag ska börja trava så ska jag höra av mig.

Jag behöver väl inte skriva huruvida jag tror att pulsen ska avta….när den har dunkat på i 12 veckor….

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Har provat de flesta sk. tjoffar(göteborgskt uttryck) men inte den. Ska genast åka och införskaffa en!

    Svara
    • Birgitta

      Som sagt tror jag den kan funka som en kortvarig lösning. Jag köpte faktiskt 2 eftersom de var så billiga.

      Man kan säkert förstärka med silvertejp eller dylikt vid behov tänker jag.

      Svara
  2. My

    Jag har också tittat på den och tänkt att jag skulle ha en hemma i reserv – tror den är bra om man ska lägga våtvarmt omslag också?

    Svara
  3. My

    Kikade lite på hemsidan, antar att det var Cavallobootsen du hittat för 1400 kr? De är förvisso väldigt enkla att sätta på men jag skulle INTE sätta en sådan på en hov och ha vanlig sko på den andra, det blir för stor höjdskillnad – sådana gympadojjor ska man ha likadana på båda benen, eller alla fyra, tycker jag i alla fall.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det var dom och du har rätt- det är nog inte så bra att bara ha en av Cavallo-bootsen.

      Ska publicera din sadelgjordsfråga under dagen.

      Svara
  4. Cia

    Litet tips om man ska lägga våtvarmt omslag för tex hovböld…. Att använda en. Barn blöja och hälla i jodopax och sen vira runt med linda…. Väldigt smidigt.
    mvh Cia

    Svara
  5. Monica

    Hårdplastvarianten har jag i mitt förråd efter en häst med våldsamma hovproblem och det här igen med tappskor. Hon kunde knappt gå ut ur boxen om hon saknade en sko- Inte så svåra att sätta på och fungerar bra att ut och skritta på jämnt underlag men där går gränsen. Vicke har ju egentligen inga hovproblem så att nä, inte värt pengarna och aldrig i livet att jag släppt ut en häst i hagen med dom på.

    Svara
  6. Hedwiginnan

    Jag kanske har missat men tror du att han har en hovböld också? Hedwig är också halt med puls samt svullen kota. Hittade ju två små stengallor förra veckan men misstänker att de har utvecklats till hovböld med tanke på den svullna kotan. Jag lägger våtvarmt omslag med en barnblöja som Cia beskrev, Har tid på torsdag på klinik.
    Kul nästan jämt..tycker inte jag gör annat än stryker mig från tävlingar..

    Svara
    • Birgitta

      Har han en hovböld är den väl gömd sedan 3 månader tillbaka och syntes ej vid magnetröntgen. Det KAN vara så men veterinären tror det INTE. Hovskyddet har han pga avtrampad sko tills den spikas på igen.

      Svara
  7. Ann

    Det där med pulsen… Det kan inte vara så att hästar kan ha olika puls i olika ben? Att kärlen ligger ytligare och känns mer i ena benet, eller vad fan som helst. Eller att cirkulationen i det ena benet är sämre (eller är det bättre?). Är du säker på att han inte alltid haft mer puls där? Det jag menar är, är det alltid ett tecken på fel?

    Svara
    • Birgitta

      Jag TROR att det KANSKE kan vara så som du skriver men trots att min veterinär är väl medveten om att detta med pulsen håller på att knäcka mig så försöker inte han att trösta med dina teorier.

      Huruvida Vicke alltid har haft denna puls i benet har jag frågat mig en miljard gånger för även om man (väl?) oftast känner igenom sin hästs ben dagligen (kanske när man ska sätta på benskydd om inte annat) så brukar i alla fall jag liksom ”svepa” med handen över benet- inte hålla handen stilla på en och samma plats för det är ju bara då man känner pulsen. Å andra sidan känns den ganska tydligt (strax ovanför kotan på insidan av benet) så jag har samtidigt svårt att tro att jag på över ett halvår skulle ha missat den totalt?

      Min egen teori (en av flera, fast denna tycker jag själv är rätt så trovärdig) är att det är pulsen som indikerar att något inte är läkt i hoven och att det också var därför som Vicke blev halt under den första igångsättningen trots att den var mycket försiktig.

      Jag har ju ändå haft en del ledinflammationer på hästarna de senaste 20 åren och a) aldrig känt någon puls över huvud taget b) aldrig varit med om att en häst blivit halt under sin igångsättning trots att jag brukat sätta igång dom långt mindre försiktigt än vad som har varit fallet med Vicke.

      Av ovan följer att jag tror att Vicke ÅTER kommer att bli halt om han sätts igång annat än i skritt så länge han har puls och jag undrar också om pulsen någonsin kommer att försvinna eller om det kommer att ta många, många månader (eftersom den redan har dunkat på i 12 veckor). Därav min negativa inställning till ”allt”.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>