Veckan som gått

Början av hästveckan innehöll väl inte så mycket mer än hagvistelser och avborstningar för Vickes del och han verkar ta sin långvariga vila med ro.

I fredags fick jag börja skritta honom och kunde i den vevan också konstatera att han av någon anledning står med svullna ben runt om.

Svullnaderna går ner när han skrittar, han har ingen feber och verkar i övrigt inte sjuk (som av någon infektion) .

Skrittandet har gått fint de 2 dagarna jag kunde ägna mig åt detta- på söndagen var det dags för ett nytt bakslag i form av en avtrampad framsko = ingen mer ”motion” förrän ny sko kommer på den hoven vilket enligt hovslagaren blir på torsdag.

Vicke är ju väldigt sulöm så att skritta utan sko när han redan har varit skadad så länge känns inte som ett bra alternativ utan han får tvärtom inte ens gå i sin vanliga hage nu tänker jag utan får stå i en sjukhage.

Mitt mående pendlar väldigt mycket och har gjort ända sedan Vicke skadade sig vilket är snart 3 månader sedan (klarar knappt av att tänka på att det har gått så lång tid….).

I perioder är jag jätteorolig och mår fruktansvärt dåligt av att jag fortfarande känner puls i det skadade benet och i mina värsta stunder känns alltihop så hopplöst att jag ser framför mig exakt det scenario jag var så rädd för skulle bli med Kreon; att hästen vilar, vilar och vilar och sedan konstaterar ”man” trots det att det inte går att få den varaktigt ohalt i alla fall.

Andra (mycket kortare) stunder är jag hoppfull och tänker att det mesta läker med tiden och slutligen finns det timmar/ dagar då jag känner att jag verkligen inte orkar bry mig över huvud taget- jag är liksom tömd på känslor så även om jag kanske ”borde” tex gråta så…tja…ids jag som sagt inte ens bry mig längre.

Ja, så är läget just nu.

Väldigt tråkigt att jag inte har hittat någon häst att låna också- DET hade säkert livat upp mig en hel del för jag tänker ju också att jag kommer att ”tappa” hur mycket som helst av ridningen om jag ska vänta i tusen veckor till för att se varthän det barkar med Vicke.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Förstår att det känns skit! Ibland skäms jag över mina dåliga dagar då jag vet att du har det ännu värre! Jag håller i alla fall tummarna för Vicke, och du har ju gjort allt du kan för att det ska gå bra 🙂 Så noggrann som du är så är det väl skam om det inte ska gå vägen!

    Jag har tänkt tanken att du kunde låna Luzen, men han är ju mindre riden än du önskar och dessutom har jag planerat att han ska vila hela juni då han ridits hela tiden sedan januari och nog kan må bra av en ordenlig vila ett tag. Själv har jag en väns häst att rida på och är fortfarande sjukskriven, så det hade inte gjort mig så mycket 😉

    Svara
    • Birgitta

      Och JAG skäms faktiskt också lite för MINA dåliga dagar för en skadad häst är faktiskt trots allt ett I-landsproblem för 99 % av världsbefolkningen.

      Jag tror också att din häst kommer att må bra av sin vila nu annars hade jag mer än gärna lånat honom. Mkt snällt att du ens tänkte tanken!

      Svara
  2. silverbjälke

    kände för att säga nåt här men…………… mmmmmmmmmmmmmmmm är det enda jag kom på, ord överflödiga. ”Point taken” som de säger de engelskspråkiga.

    Svara
  3. Eva i Lux

    Jag hade gärna lånat ut Prima till dig om bara det var ”doable”. Det skulle nog ha passat som handen i handsken.

    Tycker väldigt synd om er, mer kan jag tyvärr inte säga.

    Svara
    • Birgitta

      Tack! Och jag hade GÄRNA ridit/ lånat Prima men som du säger så blir det nog lite svårt att skeppa över henne från Luxemburg hi hi.

      Svara
  4. LenaLu

    Förstår vad du går igenom, det har man tyvärr varit med om några gånger. Däremot att du fick så oväntat ta bort Kreon, det sitter nog mer kvar än vad man kan tro. Du skriver ofta om honom och berättar att du kallar Vicke för Kreon osv. Det blir säker dubbel börda att bära,. Tycker att det är fint att du skriver om dina gamla häst

    Svara
    • Birgitta

      Ja, än idag säger jag fortfarande Kreon om Vicke om jag inte tänker mig för- det bara halkar ur mig.

      Det gör ju inte saken bättre att de numera är mycket lika varandra- något jag INTE tyckte när jag köpte Vicke (som har lagt på sig en hel del sedan dess).

      Dessutom tyckte jag att Vicke hade kommit till ungefär den underbara ridbarhet jag tyckte att Kreon hade innan han blev halt (Vicke alltså) så det finns otroligt många likheter dom emellan.

      Jag hävdar att Kreon var en mycket, mycket bättre häst än de flesta begrep och det var synd att han aldrig fick visa det- kanske hade han förblivit en galenpanna även om han fått leva men jag tror faktiskt inte det.

      Jag är absolut minst lika förtjust i Vicke dock och därför känns det tillsammans med det som hände Kreon fruktansvärt jobbigt om han inte ska bli frisk på en evighet (eller någonsin….).

      Svara
  5. Linda

    Det är verkligen otroligt jobbigt när djuren inte mår bra.
    Hoppas han får bli helst frisk även om det tar tid.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>