Dagens (extra-jobbs)fråga

Läser följande svar från en läsare på Bukefalos på frågan hur man finansierat sitt hästköp:

”Jag pantade burkar i fyra år (var 13-17 år gammal så hade inget jobb), hästen kostade 10.000 och henne har jag kvar idag, nio år senare”.

En riktig solskenshistoria tycker jag och bevis på att det kan löna sig att vara trägen- även i unga år.

Hur har det varit under er uppväxt?

Känner ni igen det där med att jobba extra eller är det något ni aldrig har behövt/ velat/ kunnat göra?

Själv har jag tjänat egna pengar sedan jag var kanske runt 12 år eller nåt och jag har verkligen jobbat med det mesta; barnpassning, reklamutdelning, sålt maj-blommor och lotter, städat, jobbat i stall osv.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Passade barn när jag var yngre. Började jobba inom äldrevården när jag var 16 varje sommar. Finansierade till viss del mitt tävlande, kläder och hade även möjlighet att åka på utlandsresa med kompisar.

    Svara
  2. Prick

    Jag har haft helgjobb under skoltiden men efter det har jag klarat mig på lönen. Eller med undantaget på den tiden jag jobbade i stall. Då jobbade jag lite extra. I ett annat stall :).
    Kan idag hjälpa till med vissa stallsysslor hos en bekant men ser de pengarna mer som bonus än som nödvändiga.

    Svara
  3. Louise

    Jag började jobba i stallet som 14-åring, jobbade extra där under hela skoltiden och sen mer efter studenten, har i princip alltid jobbat extra trots att jag jobbat heltid och stundtals haft mer än ett extrajobb. Jobbade halvtid när jag pluggade heltid, och jobbar helger fast att jag idag jobbar heltid.

    Arbetsnarkoman?

    Egentligen inte, men pengarna in behövs och man vänjer sig vid att aldrig vara ledig och får ta tillvara på dom timmarna man har ledigt. Är iaf bara på en plats om dagen, annat var det förr när jag kunde åka mellan flera jobb under dagen…

    Svara
  4. Malin

    Jag jobbade, som så många andra unga tjejer, obetalt på en kombinerad ridskola och försäljningsstall när jag var 12-17. Men det lönade sig i att jag där fann min pålle, som jag (eh, ja, mina föräldrar…) fick köpa till ett förmånligt pris! 🙂

    Svara
  5. My

    Jag har lite samma som du, barnpassning, mockat åt ett avelsstall, städat samt delat ut reklam 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>