Lördag- fölgos

Åhhh så mysigt det är med ett litet föl i stallet!

Ni som har följt bloggen i flera år vet att det vid denna tiden på året brukar vara en av mina favoritsysselsättningar i stallet; att gosa med den sommarens föl.

Årets underverk är så tillgiven som bara tänkas kan och jag ska passa på att mysa med honom så mycket jag hinner innan han får tänder ha ha.

Skönt att hans mamma är så bra att ha att göra med också- hon har inget emot att man kommer in och säger hej till den lille och det har hon inte haft med sina andra föl heller.

För Vickes del börjar ”arbetet” *harkel* trappas upp- nu skrittar vi hela 40 minuter- halleluja!

Jag har valt att rida på kandaret sedan jag fick skritta uppsuttet- tycker att det fungerar mycket bra då jag ju för det mesta knappt håller i tyglarna eller vad jag ska säga men OM Vicke och jag skulle vara av olika åsikt huruvida vi ska gå åt ett visst håll eller ha andra meningsskiljaktigheter känns det tryggt att kunna få extra håll på honom.

Än så länge sköter han sig dock med den äran så jag ska verkligen inte klaga.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Jag tänker göra samma sak med brunstiga bitchen nästa gång jag rider, för att kunna stoppa henne direkt hon drar iväg :@ Kandar är så bra för man kan välja vad man behöver använda, rida bara på bridongen och ta stången i nödfall… Och sköter de sig är det ju ingen ”fara” och sköter de sig inte har man en handbroms.

    Visst bröt du ett/flera revben när du hade Kreon? Hur länge gjorde det ont att rida? Visst gör man absolut inget åt dem utan bara väntar ut läkning?

    Svara
    • Birgitta

      Det var när jag ägde Décima som jag bröt/ fick en spricka i ett/ några revben- vet faktiskt inte exakt för jag kollade aldrig upp det.

      Jag kom emellan henne och en häst i ett slagsmål och for in i en vägg där det stack ut några piggar som kördes in i ryggen.

      Otroligt nog gjorde det inte ont att rida särskilt länge (jag tävlade kort därefter) men däremot gjorde det ont att ligga ner i många, många veckor (6-8 kanske) precis som en vän som råkat ut för något liknande förutspådde. Minns att jag fick vända mig runt i sängen i ultrarapid tex.

      Svara
      • My

        Ja, jag red ju igår direkt efter, både henne och Luzen, men idag känner jag inte alls för att rida. Känner igen det där med sängen, kan bara ligga på rygg och i och ur sängen blir i ultrarapid. Ja, det är ju inget att göra så det är bara att vänta, misstänkte sex veckor själv. Tack för svar!

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>