Söndag- gräääääs

bild(90)

Idag har jag haft stalljour i vårt stall vilket innebar att jag var på plats redan 06.00, en halvtimme efter att jag som vanligt hade gett Soya hennes medicin.

Vicke har fått gå i den gräshage vår snälla stallägare gjorde åt honom igår och som han invigde en stund redan samma kväll men idag blev det alltså många fler timmar med näsan nerkörd i det gröna.

Som ni ser på bilden är bootsen på plats så nu är det bara att hålla tummarna för att dom tillsammans med den mindre hagen (för att försöka förhindra för mycket spring) gör att skorna stannar där dom ska- på hovarna.

Någon timme efter hagintaget skrittade vi ut samma runda som igår och det var helt odramatiskt och kändes bra.

Än är jag inte total-less på skrittandet faktiskt och det är kanske tur eftersom det finns en hel del gånger kvar innan tanken är att vi ska börja trava så smått.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Det låter som en bra dag i alla fall, hoppfullt 🙂 Bra med gräs under hovarna och bra med liten hage 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Får passa så han inte ”sväller” för mycket men det går ju att reglera med ensilaget.

      Han verkade i alla fall väldigt nöjd med sin hage och rörde sig inte många millimeter de gånger jag tittade till honom.

      Svara
      • My

        Vad skönt 🙂 Luzen verkar själv anpassa, han har minskat på hösilaget varje dag, är nere på 8 kg nu! Och då går de ändå i nerbetad hage, men det kommer tydligen nytt! Jag ger inte honom halm som reservmat ens, för han lämnar ändå lite hösilage kvar.

        Svara
        • Birgitta

          Dels har Vickes fd ägare varnat mig för att han är omättlig 🙂 och dels så är han inte precis smal just nu så jag måste dra ner på ensilaget om han ska äta gräs också.

          Tiden då han fick lucern och soja är sedan länge förbi….

          Svara
    • Birgitta

      Absolut, i alla fall så länge alla flygfän håller sig borta. Kommer det för mycket mygg och annat ”skit” vill i alla fall jag helst trava ifrån dom.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>