Tisdag- bönhörd

Jag vet att vi är några stycken som har önskat oss lite regn och idag blev vi bönhörda.

Det har regnat i flera timmar och jag ser fram emot att både vår gräsbana och alla grusvägar jag vanligtvis rider på kommer att bli ”uppmjukade” tills det är dags för mig att börja trava.

Här har det ju inte regnat på ett bra tag och då är det inte så konstigt att det börjar bli stenhårt i marken- inte optimalt när man ska sätta igång en häst efter en miljon vilo-veckor tycker jag.

Vicke passade på att lerinpacka sig i hagen idag men kanske ville han ändå visa lite barmhärtighet mot sin smuts-hatande ägare för han tog bara den ena sidan vilken min Magic Brush tack och lov fick ren väldigt snabbt. Kan verkligen rekommendera dessa borstar förresten.

Idag var jag faktiskt i ridhuset i 45 minuter just pga regnet- jag tycker att jag har varit så duktigt och skrittat utomhus alla dagar så idag ”unnade” jag mig att slippa bli blöt.

Vicke fick träna lite slutor på långsidorna och jag gjorde en trist upptäckt: jag glor ner i hans man heeeela tiden och man kan ju undra vad jag hoppas få se där?

När jag väl blev medveten om detta lyfte jag så klart blicken men jag kommer nog att få påminna mig om detta ryttarfel fler gånger misstänker jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Jag älskar att ha ridhus och efter typ fem år på anläggningar med ridhus vägg i vägg är jag SÅ bortskämd! Kan inte tänka mig annan hästhållning längre :O Lite bekvämare var det på kloster där man gick från boxen rakt in i ridhuset 😉 Nu får man gå utomhus förbi stallet för att komma dit (vilket välfärdsproblem va)

    Har ni speglar i ridhuset? Jag tycker det är så smidigt men det har inte kommit upp ännu. Saknar dem då jag har svårt att känna om jag kör på för hårt och det blir fyra spår i öppnan (brukar göra det nämligen). Tittar alltid ner jättemycket, förutom vid slutorna faktiskt, tycker det är lättare att göra dem om jag tittar rakt fram, som att vikten hamnar bättre då.

    Och det viktiga är ju att du upptäcker vad du gör, det är ju det man så lätt missar 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Vi har speglar och jag tycker att det är jätteviktigt att det finns men tyvärr är jag lite närsynt så jag kan inte påstå att jag ser så bra i dom 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>