Jag har ridit!

Ja, ”rider” gör jag ju förvisso varje dag om vi med ridning räknar även att evighetsskritta omkring men nu menar jag RIKTIG RIDNING ha ha.

Det var detta jag gjorde häromkvällen och som jag såg fram emot- av olika anledningar.

Dels var det roligt att ”bara” rida om ni förstår vad jag menar- det har jag inte gjort många meter de senaste 3 månaderna och saknar det så klart mycket och dels var tanken att provridningen eventuellt skulle utmynna i att jag kanske kan låna en häst under några månader framöver.

Som jag har skrivit om på bloggen för inte så länge sedan letar jag ju efter en lämplig häst att låna om allt känns rätt och detta var alltså en sådan provridning.

Om det blir lån av detta djur vet jag absolut inget om i dagsläget men det var en fin häst och det var som sagt roligt att rida även om jag pinsamt nog hade träningsvärk i magmusklerna dagen därpå trots att jag inte red så länge eller speciellt ”hårt”.

Som ni vet brukar jag också ”tjata” om hur otroligt liten hästvärlden är och detta bekräftades ”så klart” även vid denna provridning.

Trots att jag hade svarat på en helt vanlig annons på Hästnet visade det sig snabbt att jag och hästens ägare har hur många gemensamma bekanta som helst och jag har även besökt hennes anläggning vid tidigare tillfälle (förra sommaren då jag letade häst).

Och detta med att ”vi alla vet vem vi är” är ju i min värld väldigt bra- i alla fall om man inte har några lik i garderoben eller har ett dåligt rykte.

För i alla fall jag hade ju mycket hellre lånat ut min häst till någon som andra kan lämna referenser om än till en vilt främmande människa- särskilt efter alla misslyckade hästlån som ”man” kan läsa om i parti och minut på olika forum.

Men just för att vi  i fallet ovan har så många gemensamma bekanta kan det också vara lite ”känsligt” att skriva för mycket som andra kan ha åsikter om och jag ordar därför inte mer om provridningen utan konstaterar bara att det var hur kul som helst att äntligen få RIDA!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Visst är det så roligt att få rida på riktigt!

    Jag red riktigt på riktigt för första gången på två år igår, dressyrträning för instruktör, och det var så kul och så nyttigt. Och så är jag glad att jag faktiskt inte tappat någonting, inga påpekanden om att jag gjorde saker fel, mer än att jag gillar trängande tygeltag men det har jag alltid gjort 😉

    Underbara känsla 😀 Och det är den som gör att vi orkar med allt slit vi faktiskt har!!!

    Ska bli spännande att se om det blir någon deal eller inte 🙂 Oavsett vilket har du i alla fall kommit en bra bit på väg i konvalescensen så väntan blir inte jättelång om det inte blir av.

    Svara
  2. Minstral

    Vad spännande! Även om det inte blir något så har du ju fått ett ridpass, så tänkte jag lite när jag letade, att man fick rida den dagen 🙂

    Svara
  3. silverbjälke

    Får intrycket att hästen var fin men att det inte klickade helt, Då tycker jag du ska skita i det denna gången. När nyhetens behag lagt sig så är det mer belastning än utvecklande om du inte kände detdär lilla extra för just den hästen, Hur fin den än må vara så är det inte rätt mot varken dig själv eller hästen i längden.

    Svara
    • Birgitta

      För en gångs skull har du fel 🙂 !

      Fick jag bestämma skulle hästen stå i vårt stall idag men det hänger inte på mig.

      Det finns andra intressenter också.

      Svara
  4. silverbjälke

    det var som fan!, du var så försiktig i det du berättade så jag fick känslan av tvivel… Men då får vi se vad tiden, ödet och besluten leder till.

    Svara
    • Birgitta

      Hi hi…ja, ibland får man var försiktig och inte basunera ut för mycket- det kan straffa sig.

      Men det är bara att hoppas på det bästa :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>